Октомври чука на вратата, а с него на вратата са есента и меланхоличното настроение. Още в първия уикенд на новия месец обаче ще им се противопоставим с три книги, които ще ни накарат да се посмеем.

"Пророчицата и идиотът"

Хапливият хумор на Юнас Юнасон ни е добре познат още от "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна". Новата му история се простира на 400 страници и три континента и разказва за... края на света.

Снимка 589396

Източник: Колаж / Колибри

Поне според учителката по астрофизика Петра, която е сметнала, че той ще настъпи след 12 дни. Нелеп сблъсък на паркинг с глуповатия Юхан и необичайно сприятеляване със 75-годишната инфлуенсърка Агнес създава любопитно трио, което се впуска в шантаво приключение.

Изд. Колибри, 20 лв.

"Котката на Саймън. Отвъд оградата"

Кой не знае котката на Саймън? Кой не е чувал за нея? "Отвъд оградата" е втората част от поредицата комикси на Саймън Тофийлд, вдъхновени от YouTube канала му.

Снимка 589397

Източник: Колаж / Сиела

В центъра им, разбира се, е пакостливият котарак, който се забърква и предизвика редица комични ситуации, особено когато в тях са намесени съседският котарак, привлекателна котарана, досаден паяк, прахосмукачка и ято птички.

Изд. Сиела, 16.90 лв

"Еликсир за потентност"

Ето ни в идиличното шведско селце Борбю. В него в къща, в която нищо не е било променяно поне от 70 години, живеят възрастните сестри Елида и Тилда. На тях не им пречи, че разполагат само с външна тоалетна, а водата си вадят от кладенец докато до тях не се нанася новият съсед Алвар.

Снимка 589398

Източник: Колаж / Enthusiast

Той има луксозна вътрешна тоалетна и сестрите решават, че е време и те да се сдобият с такава. Ремонтите обаче струват много. За щастие възрастните дами имат план - ще продават еликсир за потентност по пощата.

Изд. Enthusiast, 18 лв.