Преди почти седмица стана ясно, че Netflix може и да загуби един от най-хитовите си сериали. Причината за тази заплаха бе, че конкурентът Amazon е един вид отговорен за сериала, тъй като е купил MGM, които всъщност държат правата на семейство Адамс.

Wednesday, Netflix, Аmazon и защо вторият сезон на сериала може да не бъде в стрийминг платформата

Хитовият сериал, който Netflix може да загуби

Съдбата на Wednesday е неясна

И като споменахме семейство Адамс най-вероятно вече сме се досетили, че става дума за сериала Wednesday. За който все още не го е гледал, поясняваме, че той предлага един нов поглед върху историята на анимационния филм "Семейство Адамс". През 60-те години е направен и ситком, а през 90-те и игрален филм.

За успеха на Wednesday на Netflix показателни са числата от статистиката. Сериалът се нарежда на второ място в списъка за най-гледани на английски език с цели 1.237 милиарда гледани часа само през първите 28 дни. Успехите на Wednesday обаче не свършват дотук.

С наброяващите един милиард часа гледане за по-малко от месец той изпревари Dahmer и стана втората най-гледана продукция в САЩ след четвъртия сезон на Stranger Things.

Джена Ортега, Wednesday, COVID-19 и признанията на актрисата, които разбуниха духовете

Хитовият сериал на Netflix, който разбуни духовете

Признанията на Джена Ортега нажежиха страстите

И тъй като едва ли фенове, а и екипът на сериала биха пропуснали възможността да се радват и развиват един толкова успешен сериал, радостната за всички новина е вече обявена. Втори сезон на Wednesday ще има и ще бъде отново в Netflix, пише Deadline.