Владимир Путин винаги е бил много дискретен и внимателен, когато става въпрос за личния му живот. В много редките случаи, когато са му задавани лични въпроси, той е отказвал да отговаря. Въпреки това от много време вървят слухове, че руският лидер има връзка с много по-младата от него бивша гимнастичка Алина Кабаева (Путин е 69 години, а Кабаева - на 39). Връзка, която според много издания, продължава от години. Още от времето, когато руският президент все още е бил женен. 

Илон Мъск, Владимир Путин и какво иска милиардерът от руския президент

Когато Мъск предизвиква Путин

Залогът е Украйна

През 2008 г. вестник Московский кореспондент съобщава, че Владимир Путин планира да се разведе и да се ожени за Кабаева. Всички страни официално отричат написаното да е истина, но случайно или не, скоро след това вестникът е закрит. И въпреки че през 2013 г. Путин обявява, че със съпругата му Людмила се развеждат, така и не потвърждава да има връзка с Кабаева. Независимо от това обаче бившата гимнастичка продължава да бъде спрягана за негова "избраница", пишат от Stars Insider. От изданието подбират и някои факти за предполагаемата приятелка на руския президент. 

Алина Маратовна Кабаева е родена на 12 май 1983 г. в Ташкент, днешен Узбекистан и тогавашен Съветски съюз. Кабаева има много успешна кариера в художествената гимнастичка - спорт, с който се захваща на тригодишна възраст. Кабаева има 21 медала от Европейско първенство и 14 медала от Световно първенство.

Снимка 574225

Източник: GettyImages

Освен споменатите успехи, Алина Кабаева печели два олимпийски медала. Първият е бронзов от 2000 г. в Сидни. През 2004 г. руската гимнастичка печели златото на Олимпийските игри в Атина в индивидуалния многобой по художествена гимнастика.

От времето на върховата си форма е смятана за една от най-добрите в света. Има дори специално движение, което е кръстено на нейно име, а самата тя води руския национален отбор до множество златни медали.

Снимка 574224

Източник: GettyImages

След успешната си кариера в художествената гимнастика, Алина Кабаева тръгва по нов път - този на политиката.

Кабаева представлява партия "Единна Русия" като депутат в руския парламент между 2007 и 2014 г. Твърди се, че по това време заплатата ѝ е 11 милиона рубли или около 140 хиляди щатски долара.

Марина Овсяникова, Русия и първият редактор в руска държавна медия, който публично се обявява против войната в Украйна

Руската журналистка, която се опълчи на Путин

Коя е Марина Овсяникова

През септември 2014 г. Кабаева изоставя политическата си кариера и приема поста председател на борда на директорите на Националната медийна група. Групата контролира основните медии в страната, включително Известия, Канал 1 и РЕН ТВ.

Именно оттам започва да оказва влияние върху ежедневното изливане на пропагандата на Кремъл, който по това време е в активен режим да оправдава анексирането на Крим.

Кабаева е силно критикувана, както за липсата на опит за този пост, така и за огромната си годишна заплата (съобщава се, че е около 12 милиона щатски долара).

Олга Смирнова, руската примабалерина, която е против войната и напусна Русия

Руската примабалерина, която е против войната

Каква ще е съдбата на Олга Смирнова

Не е ясно кога за пръв път се среща с Путин. Първата им обща снимка е от 2001 г., когато президентът награждава гимнастичката с орден за приятелство - най-високо държавно отличие.

В свое разследване швейцарският вестник Zonntags Zeitung пише, че Кабаева е родила момче през 2015 г. в луксозна клиника край Лугано. На същото място през 2019 г. ражда второ момче.

Според Sunday Times и Wall Street Journal бившата гимнастичка е родила близнаци през 2019 г. в Москва. Досега обаче няма съгласие по въпроса колко точно деца има тя, нито дали някое от тях (или всичките) са от президента Путин. 

Vogue Русия, Conde Nast и изтеглянето на медийната групировка напълно от Русия

И Vogue Русия спира да излиза

Какво ще се случи със служителите на медийната група

И въпреки че връзката им продължава да бъде отричана и от Путин, и от Кабаева, напоследък все по-упорито се говори, че двамата са заедно, но го крият от обществеността.

Междувременно Обединеното кралство разшири списъка си със санкции срещу Русия, включващ по-специално любимата на Владимир Путин - Алина Кабаева, и бившата съпруга на руския президент Людмила, която сега носи името Очеретная.

Кабаева официално е включена в списъка заради поста си като главен изпълнителен директор на руската Националната медийна група. Според британските власти, медиите, включени в тази група (сред тях и Канал 1), допринасят за подкопаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, пише CNN.