Пандемията и самоизолацията отново ни напомниха, и то по доста убедителен начин, че всеки се нуждае от половинка в този свят, за да му е по-леко на душата. А самотата се превърна в най-големия ни страх. И това важи с пълна сила както за хората, така и за животните.

Една любовна история от парка Sea Life Scarborough във Великобритания успя да ни трогне. Главните действащи лица в нея са две видри, които намират отново любовта и щастието, след като са загубили дългогодишните си партньори.

Мъжкият Харис доскоро обитава Cornish Seal Sanctuary, но е преместен в новия си дом в Скарбъроу, за да прави компания на женската Пъмпкин. Доскорошният й другар в живота Ерик умира наскоро и това я прави много унила, а екипът на парка прави всичко възможно, за да не остане сама за дълго.

Така Харис се оказва на територията на своята нова женска, след като и той преживява същата загуба. При видрите женските са водещи, затова и мъжкият попада в нейни води и тя го приема доста лесно.

Кааван, най-самотният слон на света и първият му контакт след осем години самота

Най-самотният слон на света вече не е сам

Как се стигна до щастливата развръзка

Днес двете видри са най-голямата атракция на парка, защото са буквално неразделни и видимо много влюбени. Двете животинки вече са и новодомци, имат ново местенце в парка и това е най-щастливият възможен завършек на тази животинска любовна история, предава BBC.