"Туристът" мина сравнително незабелязано по НВО Мах, а е сериал, който със сигурност заслужава малко повече внимание. Както заради интригуващия сюжет и съчетанието от кримка и черна комедия, така и заради изпълнението на Джейми Дорнан.

"Любов и смърт", Елизабет Олсен, Джеси Племънс и трейлър на минисериала на HBO Max

Елизабет Олсен и Джеси Племънс влизат в опасна авантюра

Трейлър на минисериала "Любов и смърт"

Ирландецът, който още не може да се отърси от образа си в "Петдесет нюанса сиво", е в ролята на Елиът... - ирландец, който е загубил паметта си след катастрофа насред Австралия. В рамките на шестте епизода на първи сезон разбираме, че нещата, с които се е занимавал преди това, не са от най-легалните.

"Туристът" е подновен за втори сезон - нещо, което ни се струва съвсем закономерно предвид положителните отзиви за първия и незавършената история, с която ни оставиха в края на последния епизод.

Дорнан отново ще е в ролята на Елиът, а Даниел Макдоналд - на полицайката Хелън, която също е започнала живота си на чисто. Двамата ще трябва да продължат да дълбаят в миналото на Елиът, за да разберат повече за него.

"Туристът" е продукция на ВВС, а сценаристи са Джак и Хари Уилямс. Първи сезон достигна 12 милиона зрители и беше най-гледаното заглавие в BBC iPlayer за януари 2022 г., припомнят ни Deadline. За момента не е обявена премиерна дата за втори сезон.