Декември дойде и вече се настройваме на празнична вълна. Трите книги за днес ще допринесат за това с красивите илюстрации, които съпровождат историите в тях.

Снимка 555949

Източник: Enthusiast

"Тримата вълшебници"

Няма как да не започнем с детска книжка, а тази на Щефани Дале е толкова симпатична, че с удоволствие бихме я чели и ние. Още повече, че говори за проблем, с които и възрастните се сблъскват - страховете в главата ни. Мечето Хогс мечтае да е смело, но винаги щом затвори очи, се притеснява, че ще го погнат призраци или паяци. С приятеля си скункса Поки решават да преодолеят това, като тръгнат на експедиция покрай зловещата изоставена къща на вещиците.

Изд. Enthusiast, 18 лв.

Снимка 555948

Източник: Сиела

"Цветовете на живота"

Норвежката художничка Лиса Айсату се заема да разкаже в картини етапите от живота на човек, като допълва илюстрациите си и с кратки текстове. Разделена на шест глави, "Цветовете на живота" започва от безгрижното детство, за да премине през сърдечните трепети на юношеството, трудностите, които ни чакат като възрастни, за да стигне до самотата и благостта на старостта. Преводът е на Стефка Кожухарова.

Изд. Сиела, 29.90 лв.

Снимка 555952

Източник: Колаж / Колибри

"Орфей и Евридика"

Митът за Орфей и Евридика получава нов прочит, благодарение на текста на Иван Б. Генов и прекрасните илюстрации на Ясен Гюзелев. Изданието с твърди корици разказва за безмерната мъка на Орфей, който чрез песента си моли бога на подземния свят Хадес да му върне любимата Евридика или да му позволи, макар да е жив, да пристъпи в света на мъртвите, за да бъде с нея.

Изд. Колибри, 20 лв.