"Годзила срещу Конг" тръгна по кината през 2021 г. и задачата му бе да ни покаже кой е по-силен Годзила или Конг.

"Годзила срещу Конг", Warner Bros. и тайното продължение на филма, което се подготвя

Тайното продължение на "Годзила срещу Конг"

Всичко е обвито в мистерия

Спорът бе разрешен като и двамата Титани продължиха своето съвместно същестуване. Но няколко месеца по-късно стана ясно, че се готви тайно продължение. Казваме тайно, защото нищо първоначално не бе официално обявено, но такова има.

И първият му трейлър на "Годзила и Конг: Нова империя" ни подсказва, че отново ще станем свидетели на чудовищно млатене, но този път Годзила и Конг ще са в един отбор. От трейлъра разбираме, че се потвърждават думите на режисьора Адам Уингард отпреди година, че филмът ще задълбае повече в произхода на Титаните.

Както вече ни бе загатнато в предните филми от чудовищната вселена на Warner Bros. и Legendary, под нашия свят има и друг, съвсем различен и опасен. Именно оттам идва и голямата опасност, която ще обедини Годзила и Конг.

За момента няма никаква информация каква е въпросната заплаха, но от трейлъра се вижда, че себеподобни на Конг ще са замесени. Това ще е 39-ият филм, в който Годзила е замесен, франчайз, започнат в Япония през 1954 г. от Иширо Хонда.

Колкото до Конг, "Годзила и Конг: Нова империя" ще е под номер 13. Този франчайз бе започнат в САЩ през 1933 г. От няколко седмици в Apple TV+ е наличен и spin-off-ът от света на Годзила - Monarch: Legacy of Monsters.

"Годзила срещу Конг" и какви приходи отчита филмът до момента

"Годзила срещу Конг" отвя "Тенет"

Дори пандемията не може да спре гигантските чудовища

В новия филм не се очертава да видим нито Мили Боби Браун, нито Александър Скарсгард, но пък участие ще имат Ребека Хол, Дан Стивънс и Брайън Тайри Хенри.

"Годзила и Конг: Нова империя" е по кината от 14 април 2024 г.