Още през януари тази година Бъкингамският дворец обяви конкурс за сладкиш по повод платинения юбилей на кралицата. Избраният десерт ще носи името на Елизабет II, рецептата му ще бъде публична и ще бъде сервиран на кралското семейство по време на юбилейния уикенд.

Кукла барби, уиски, парфюм, дамска чанта - как компаниите отбелязват платинения юбилей на кралица Елизабет II

Всички обичат кралицата

Как да внесем Елизабет II у дома

А вече е ясен точно какъв е той и кой е неговият автор.

Избраха го две знаменити жени. Първата е херцогинята на Корнуол Камила, а втората е известната английска кулинарка и жури в Great British Bake Off Мери Бери. Двете се спряха на трайфъла на Джема Мелвин - традиционен английски сладкиш с вкус на лимони и амарети.

Финалната част на конкурса за сладкиш на платинения юбилей беше излъчена в специалното предаване на ВВС The Jubilee Pudding: 70 Years in the Baking. А трайфълът на Мелвин успява да "надвие" 5000 други десерта.

От People уточняват, че той съдържа лимонов блат, лимонов крем и желе, бисквити амарети, мандариново кули, прясна сметана, захаросани лимонови корички и парчета шоколад. Пълната рецепта на трайфъла може да се види тук.

От ВВС пък уточняват, че сладкишът ще може да се опита на много места във Великобритания това лято: "на улични партита, семейни събирания, общински събития, както и на големия обяд за юбилея - Платиненият пудинг ще е навсякъде".