ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ

  • Времетраене: 2 часа и 7 минути
  • Режисьор: Стивън Кейпъл Джуниър
  • Актьори в главните роли: Антъни Рамос и Елена Уолъс
  • Бюджет: около 200 милиона долара
  • С какво да се подготвим: "Бъмбълби" (2018 г.)

След пет филма, режисирани от Майкъл Бей, франчайзът на Трансформърс спечели наистина много почитатели и пари от бокс офиса. Но не може и да не споменем, че последните два - "Трансформърс: Ера на изтребление" (2014 г.) и "Трансформърс: Последният рицар" (2017 г.), се оказаха по-скоро разочарование за фенове и критици.

Ето защо от Paramount решиха да рестартират поредицата. Така през 2018 г. се появи "Бъмбълби" с Хейли Стайнфелд и Джон Сина, който бе доста по-различен от предшествалите го пет филма, а идеята бе да забравим за всичко, което сме гледали до момента. И се получи, защото след успеха му се появиха планове за още филми.

И така, пет години по-късно на екран вече е "Трансформърс: Възходът на зверовете". Филмът се явява като продължение на "Бъмбълби", като жълтият Автобот отново е в играта, но следа от героинята на Хейли Стайфелд няма.

Действието в "Трансформърс: Възходът на зверовете" се развива седем години след "Бъмбълби", което означава, че ни праща през 1994 г. в Ню Йорк. Именно там се запознаваме и с основните (човешки) герои - Ноа Диас (Антъни Рамос) и Елена Уолъс (Доминик Фишбак).

Снимка 621644

Източник: Форум Филм България

Ноа е бивш военен, чиято страст е електрониката, но му е изключително трудно да си намери работа. А тя е необходима, за да помага финансово на майка си и брат си.

Елена пък работи в музей, защото артефактите и историята, която те крият, са нейната голяма страст. И двамата ще бъдат въвлечени в поредица от събития, които трудно биха обяснили, без да ги помислят за луди.

Снимка 621650

Източник: Форум Филм България

Ноа и Елена разбират за съществуването на Автоботите, които вече седем години са заточени на Земята и търсят път към дома. Оптимус Прайм, Бъмбълби, Мираж и компания обаче не са толкова интересни, колкото един съвсем нов вид Трансформърси - Максималите.

Те са скрити на Земята от векове, пазейки голяма тайна, но злото успява да ги намери. Максималите са предвождани от Оптимус Праймъл, който като типичен Трансформърс може да променя вида си, но основният му е на гигантска горила.

И Максимали, и Автоботи бързо разбират, че не са заплаха един за друг, защото тя идва от друго място.

Снимка 621647

Източник: Форум Филм България

Основният злодей се казва Уникрон, който буквално поглъща планети. А за да го направи и със Земята, е изпратил най-добрия си войн Скърдж - толкова силен и безпощаден, че събира като трофеи значките на други Трансформърси, които е надвил в битка.

Сега остава да разберем дали "Трансформърс: Възходът на зверовете" ще се окаже толкова успешен в бокс офиса, че Paramount да завършат трилогията, която са подготвили и обещали.

"Трансформърс: Възходът на зверовете" е по кината от 9 юни