Още в началото на вълната от COVID-19, която не подмина почти никоя точка от света, Том Ханкс стана една от първите звезди, които разкриха, че са сред заразените. Той и съпругата му Рита Уилсън прекараха три дни в болница и още 14 под карантина в Австралия, а след това разказаха накратко за кошмарната си среща с вируса.

Том Ханкс, Рита Уилсън и какво е поискала съпругата на актьора, ако умре преди него

Предсмъртните желания на съпругата на Том Ханкс

Трябва да си подготвен за всичко

Сега, близо четири месеца по-късно, актьорът даде интервю за Guardian. В него той подробно разказва какво е да се срещнеш с COVID-19, който мнозина подценяват, както и какво е да успееш да се пребориш и да оцелееш.

Ханкс днес твърди, че и той, и съпругата му са добре. Но за две седмици вирусът при тях се е проявил с много и различни симптоми, което е успяло сериозно да ги обърка. "Жена ми загуби усещането си за вкус и мирис, имаше силно гадене и много по-висока температура от мен", казва актьорът.

Снимка 471237

Източник: GettyImages

Самият той пък е имал много силни болки в тялото, изпитвал е непрекъсната умора и не е можел да се концентрира върху нищо за повече от 12 минути. Въпреки че, шегува се той, последното по принцип не му се отдава.

Актьорът попада в рисковата група на заразените с COVID-19, защото е на 63 години, има диабет тип 2 и стенд на сърцето. Въпреки това е успял да запази самообладание и да не се предава на паниката.

Двамата с Рита се се притеснили само когато температурата им е станала много висока, а белите им дробове са започнали да се пълнят с течност, като при пневмония.

"Не съм от хората, които стават сутрин и се чудят дали ще оживеят до края на деня. Доста съм спокоен", казва Ханкс.

Той и съпругата му говорят откровено за вируса със своите деца. А в ситуация на непрекъснато нарастващ брой заразени в САЩ, двамата молят само за едно - хората да се вслушват в съветите на властите и да имат лична отговорност.

Greyhound, Том Ханкс, Apple TV+ и колко е платила стрийминг платформата за филма

Милионите, които Apple TV+ плати за новия филм на Том Ханкс

Първи голям удар за стрийминг платформата

"Наистина има само три неща, които всеки трябва да направи: да носи маска, да спазва социална дистанция и да си мие ръцете", приканва Ханкс.