Измина повече от седмица от изчезването на подводницата Titan, която трябваше да заведе петимата пътници на борда си до останките на Титаник.

На борда на Titan - MrBeast и Арни Вайсман споделят за възможността да се гмурнат до останките на Титаник

Хората, които можеха да са в изчезналата подводница Titan

Понякога късметът си знае работата

Търсенето продължава, а с това излизат и някои интересни разкрития. Като например че един от хората на борда на Titan не е искал да въобще да бъде там.

Както знаем, в подводницата са били Стоктън Ръш, Хамиш Хардинг, Пол-Анри Наржоле, Шахзада Дауд и неговият 19-годишен син Сюлеман.

В интервю за NBC News Азмех Дауд, по-голямата сестра на пакистанския бизнесмен Шахзада Дауд, казва, че нейният племенник Сюлейман не е искал да ходи на експедицията и е бил ужасен от мисълта, че ще се гмурка до останките на Титаник.

Въпреки това Сюлейман се е съгласил, за да зарадва баща си по случай Деня на бащата. Неговата майка майка Кристин, която е била на борда на кораба, от който са тръгнали всички, казва, че Сюлейман е взел със себе си кубче на Рубик, защото много е искал да подобри световния рекорд на Гинес за подреждането му на най-голяма дълбочина.

Шахзада Дауд дори си е взел камера, за да документира всичко. Пред BBC обаче Кристин твърди, че синът е много е искал да осъществи гмуркането с баща си. Тя дори пояснява, че двамата със съпруга ѝ е трябвало да бъдат на борда на Titan още преди няколко години. Тогава обаче гмуркането им е било провалено заради пандемията.

Подводницата Titan и преживяванията на Алън Естрада на борда ѝ

Какво е да си бил в изчезналата подводница Titan

Алън Естрада споделя за опита си

И сега, когато отново им се е отворила възможност, тя е отстъпила мястото си на Сюлейман, защото той е проявявал желание да види останките на Титаник.