През май миналата година 53-годишният британец Тимъти Саутърн е на почивка в Ямайка със сестра си, децата си и други свои роднини, когато се случва трагедия заради едно съвсем глупаво предизвикателство.

TikTok-ърът Дейвид Баертен, който инсценира смъртта си, за да даде урок на семейството си

Мъжът, който инсценира смъртта си и се появи на погребението си с хеликоптер

Не просто лоша шега, а план с послание

След като среща две канадки, мъжът решава да се предизвика до полунощ да изпие всички 21 коктейла от менюто в бара на хотела. А преди това вече е пил бренди и бира. След като изпива 12 от коктейлите, той отива в стаята си, където хора му се притичват на помощ, вече след като разбират, че нещо не е наред.

Един от тях разказва, че са заварили Тимъти да се задушава. Поставили са го в легнало положение и са повикали линейка. Междувременно е повърнал, но не е реагирал на хората, които са го викали по име.

Положението се е влошило, когато температурата му е започнала да спада и не е напипан пулс. По думите на очевидците медицинската сестра, която е пристигнала на място, е правила опити да му помогне, но безуспешно. Освен това те твърдят, че отношението на сестрата е било лошо, а действията ѝ некомпетентни.

Снимка 625315

Източник: iStock

За съжаление британецът почива. Патолог от Ямайка посочва като причина за смъртта "остър гастроентерит, причинен от консумацията на алкохол".

След смъртта на Тимъти Саутърн, семейството му събира близо 10 000 паунда чрез GoFundMe, за да го върне обратно в Обединеното кралство. Това се налага, тъй като става ясно, че застраховката му не е била активна.

В изявлението за кампанията на семейство Саутърн, цитирано от Daily Mail пише: "Знаем, че татко беше обичан от толкова много хора и има приятели по целия свят, той е най-големият герой, когото повечето от тях са срещали. Надяваме се, като направим това, да се опитаме да съберем колкото се може повече пари, за да го върнем у дома, така че ние, като семейство, да можем да се сбогуваме. Всичко, което остане от събраните средства, ще отиде за благотворителната организация MIND."

Бела Монтоя - жената, която “оживя” след като първо е обявена за мъртва

Да се окажеш в ковчег още преди да си издъхнал

Като от филма на ужасите, но наистина

Няма информация обаче дали някакви парични средства в крайна сметка отиват за благотворителност.