Може и да звучи като сцена от филм на ужасите, но се оказва истинска история. След като жена от Еквадор почива и вече е поставена в ковчег, роднините ѝ разбират, че тя всъщност е още жива.

Разгадаха част от причините за Синдрома на внезапната детска смърт

Разгадаха част от причините за Синдрома на внезапната детска смърт

Огромна загадка за учените

След подозрение за претърпян инсулт 76-годишната Бела Монтоя е обявена за мъртва от лекар в град Бабахойо. Както и би следвало в една такава ситуация, тя е поставена в ковчег и отведена в погребален салон, където роднините ѝ провеждат бдение преди планираното ѝ погребение.

Пет часа по-късно хората отварят ковчега, за да преоблекат жената преди погребението, но с изумление откриват, че тя всъщност диша.

"Майка ми започна да движи лявата си ръка, отвори очите и устата си, бореше се да диша", разказва синът ѝ Гилберт Балберан за момента, в който осъзнава, че майка му е все още жива.

Един от опечалените дори прави видео, в което показва как жената лежи в отворен ковчег и се мъчи да диша, докато друг се оплаква, че линейката, която са извикали, все още не е пристигнала.

Минути по-късно пожарникарите пристигат, преместват оживялата покойница от ковчега в носилка и я отвеждат обратно в същата болница, където е била обявена за мъртва.

Снимка 622225

Източник: iStock

Пред еквадорските медии синът ѝ казва, че тя е в интензивно отделение, но е контактна. "Майка ми е на кислород, сърцето ѝ е стабилно."

По случая вече се е задействала комисия към Здравното министерство на Еквадор, която ще разследва.

Синът Гилберт Балберан разказва, че е закарал майка си в болница около девет сутринта, а по обяд лекарят му е съобщил за смъртта ѝ. Обявената причина е сърдечно-белодробен арест след прекаран инсулт.

Сюзън Мийчън - писателката, инсценирала собственото си самоубийство

Да се завърнеш от мъртвите две години след смъртта си

Мистерия като за книга

От BBC напомнят, че случаят с Бела Монтоя не е първият, при който човек "оживява" след като първоначално е обявен за починал. През февруари, докато лежи в погребален дом в щата Ню Йорк, 82-годишна жена се оказва, че все още диша. Три часа по-рано тя е била обявена за мъртва от служители в старческия дом, в който е пребивавала.