Дейвид Баертен от Белгия е известен и като @ragnar_le_fou в TikTok, където има 160 000 последователи. Видеата, които качва, често са провокативни. В едно от тях той показва как подарява кола на сестра си, за да отпразнува започването ѝ на нова работа. Друго негово видео обаче става дори още популярно и обикаля световните медии.

Сюзън Мийчън - писателката, инсценирала собственото си самоубийство

Да се завърнеш от мъртвите две години след смъртта си

Мистерия като за книга

Мъжът решава да инсценира смъртта си и да се появи на собственото си погребение с хеликоптер, за да види кой от семейството му ще се появи. В организацията на плана се включват съпругата и децата му.

Очевидно идеята му се осъществява, тъй като от различни клипове, споделени от други потребители на TikTok, се виждат сцени от деня на погребението, както и снимки на ковчег и мемориал.

За да е всичко по-убедително и реалистично, дъщерята на мнимия покойник дори подготвя пост, в който пише: "Почивай в мир, татко. Никога няма да спра да мисля за теб. Защо животът е толкова несправедлив? Защо ти? Щеше да ставаш дядо, а имаше още цял живот пред себе си. Обичам те! Обичаме те! Никога няма да те забравим."

Клипове, заснети на организираното погребение и качени в Tiktok, показват колко объркани са опечалените, когато "покойникът" каца с хеликоптер в близкото поле, а съпругата и децата му отиват да го посрещнат.

@el.tiktokeur2 Tu nous as eu on t aime mon ami on est content que tu es parmis nous ❤️❤️#pourtoii #fyp #fypシ @Ragnar_le_fou ♬ son original - Thomas faut

"Не е възможно", възкликва един от изумените свидетели. Други кадри показват ридаещ опечален, който прегръща Баертен.

Мъжът обяснява решението да инсценира смъртта си с това, че семейството му не е било достатъчно сплотено и че иска всички да се сближат.

"Исках да им дам житейски урок и да им покажа, че не трябва да чакат някой да умре, за да се сетят за него", казва той пред британския Times. Дейвид Баертен споделя също, че въпреки че се радва да почувства обич в деня на "погребението" си, "докато сме живи, трябва да чуваме тези неща".

@el.tiktokeur2 Tu nous a eu je te le jure j etais en pleure moi et apres j ai eu le choc poto on t aime beaucoup ❤️@Ragnar_le_fou @Leclercq Philippe #fyp #pourtoii #fypシ ♬ son original - Thomas faut

"Направих това, за да започна живота си отново с вас", казва той на семейството си.

Някои от коментиралите историята не крият, че са трогнати от необичайния му опит да сплоти семейството си. Други, които твърдят, че наистина са загубили любим човек, казват, че са ужасени.

"Със смъртта игра не бива, загубих съпруга си и ми е трудно да преживея загубата на някого, когото обичам. Шокирана съм", пише в един от коментарите.

Бела Монтоя - жената, която “оживя” след като първо е обявена за мъртва

Да се окажеш в ковчег още преди да си издъхнал

Като от филма на ужасите, но наистина

В друг пък се казва: "Натъжих се, като разбрах за тази така наречена смърт... откакто загубих баща си, когато бях на 18 години и майка си на 29, трудно приемам подобни шеги."