Като почитатели на европейското кино и сериали винаги сме се изненадвали, когато суперуспешни продукции с доказано качество биват "преправяни" за американския пазар и се сдобиват с нова версия за там.

The Witcher без Хенри Кавил - краят на трети сезон и какво да очакваме от четвърти с Лиъм Хемсуърт

Краят на Хенри Кавил като The Witcher

Какво бихме могли да очакваме от четвърти сезон

Сега продуцентът на сериала The Witcher на Netflix се опита да обясни спецификите на американския пазар, с което си спечели много гневни редакции. Припомняме, че сериалът с Хенри Кавил е адаптация по книгите "Вещерът" на полския автор Анджей Сапковски.

Продуцентът на сериала също е поляк - Томаш Багински казва пред полския сайт Wyborcza, че третият сезон на The Witcher е "опростен" в сравнение с изходния материал от книгата, за да може да бъде разбран от американците.

Снимка 629097

Източник: GettyImages

"Когато даден сериал се прави за голяма аудитория с различни преживявания от различни части на света - и тя до голяма степен е американска, подобно опростяване е оправдано. То даже е необходимо."

Багински допълва, че за него този процес е болезнен, "но колкото по-нюансиран и сложен е сюжетът, толкова по-малко хора ще го разберат". Именно тези изказвания вбесиха зрители на The Witcher в САЩ.

Защо Хенри Кавил напусна The Witcher - истинските причини за решението на актьора

Истинската причина Хенри Кавил да се откаже от The Witcher

Жалко, наистина много жалко

"В това няма особен смисъл. Ако са направили сериала по-тъп, за да стигне до по-голяма аудитория, тогава гледанията трябваше да са се увеличили", коментира потребител в Reddit. И припомня, че всъщност третият сезон отбеляза сериозен срив в гледанията, въпреки че е най-далече от изходния материал на Сапковски.