Че Stranger Things е абсолютен хит едва ли може да се спори. Наскоро Netflix обявиха, че е най-гледаната им англоезична продукция, която директно отвя всякаква конкуренция. Покрай успеха на сериала парчето (което е част от саундтрака) от 80-те "Running Up That Hill (A Deal with God)" на Кейт Буш също направи пробив, но в музикалните класации. То счупи цели три рекорда и се превърна в едно от най-слушаните.

Running Up That Hill, Кeйт Буш, Stranger Things, Netflix и как песента от 80-те счупи цели три рекорда и се превърна в хит на 2022 г.

Абсолютният музикален хит на годината

Коя е песента, която счупи цели три рекорда

Сега обаче друга песен прави завръщането си, отново от 80-те и отново благодарение на Stranger Things. А именно - "Master of Puppets" на Metallicа.

Траш метъл хитът е включен във финалния епизод на четвъртия сезон на сериала и вече може да се похвали, че се изкачва в класациите.

Намира се под номер 12 в Топ 50 в САЩ на Spotify и на 26-а позиция в световния им Топ 50, пише People.

И както и се предполагаше, реакцията от страна на Metallicа не закъснява. В пост в Instagram групата споделя, че е впечатлена от начина, по който създателите на сериала са отредили специална роля на музиката и страшно са се развълнували от идеята "Master of Puppets" също да бъде част от саундтрака.

Metallica, Джеймс Хетфийлд, Кастор Хетфийлд, групата  Bastardane и наследената страст към музиката

Какъвто бащата, такъв и синът

Кастор Хетфийлд по стъпките на фронтменa на Metallica

"Невероятна чест е", пишат те в описанието към видеото, което качват. А на кадрите в него виждаме именно сцената от финалния епизод от четвъртия сезон на Stranger Things - един от най-напрегнатите моменти, въздействащ дори още повече именно благодарение на траш метъл хита "Master of Puppets".