Обществена тайна е, че Стивън Спилбърг не е фен на Netflix. Недоволството на режисьора се поражда най-вече от факта, че филмите на стрийминг платформата претендират за Оскари. 

Стивън Спилбърг срещу Netflix

Стивън Спилбърг срещу Netflix

Заслужават ли Оскар филмите на Netflix

Като човек от старата школа, който има наистина много добри филми зад гърба си, Спилбърг може да си позволи подобно нещо. Но в понеделник, 25 март, се случи нещо много интересно. Apple представиха трите си нови абонаменти плана, като един от тях е Apple TV+.

С това технологичният гигант влиза в пряка конкуренция с Netflix, Hulu, Amazon Prime и HBO. В това няма нищо странно, дори беше логично да се случи. Странното обаче е, че по време на представянето беше излъчено кратко видео, режисирано от Стивън Спилбърг, а самият той стана едно от лицата на Apple TV+, пише Variety.

Apple News+, Apple Arcade, Apple TV+ и какви са новите абонаментни услуги на компанията

Най-важното за трите нови абонаментни услуги на Apple

Новини, игри, филми и какво ли още не

Даа, на това му се казва двойна игра. Не искаме да съдим човек като Стивън Спилбърг, но в действията му липсва логика и последователност. И така се струва не само на нас, защото веднага след представянето на стрийминг платформата на Apple започнаха и коментарите. 

На Кейт Артър от BuzzFeed също ѝ се стори много странно това, което е видяла. Основателят на сайта The Black List Франклин Ленърд пък предполага, че Спилбърг има своите предпочитания към стрийминг платформите, затова се е насочил към Apple TV+. 

Друг журналист, следящ технологичните иновации, пък си задава най-логичния въпрос - дали Стивън Спилбър ще претендира за Оскар, когато негов филм се появи в стрийминг платформата на Apple и бъде продуцуран от тях...

Netflix, Стивън Спилбърг и как стрийминг платформата се защити

Netflix отвръща на удара

Спорът между стрийминг платформата и Стивън Спилбърг става все по-интересен