Вчера, 25 март, Apple обяви цял куп нови и обновени услуги, с което направи силна заявка за навлизане в пазара на абонаментните стрийминг услуги.

Apple AirPods 2 са тук с нов калъф и по-дълъг живот на батерията

Apple AirPods 2 са тук с нов калъф и по-дълъг живот на батерията

Това не са истинските AirPods 2, които очаквахме

Някои от тях все още не са достъпни на територията на България и дори Европа, но си заслужава да ги разгледаме в детайли. 

Apple News+

Компанията показа обновеното лице на Apple News и новата услуга Apple News+, която осигурява достъп до над 300 списания. По време на представянето Тим Кук постави силен акцент върху достоверността на източниците, с които работи компанията му.

Идеята на Apple е да запази усещането и богатия графичен дизайн на списанията, така че ползването им през приложение да е също толкова приятно и ангажиращо, колкото са и самите хартиени версии.

Цената на Apple News+ е 9.99 долара на месец, като този абонамент осигурява достъп до съдържанието за цялото ни семейство.

Apple Arcade 

За мнозина Apple Arcade е най-интересната новост от вчерашната конференция. Arcade представлява платформа, подобна на Stadia на Google, която позволява да играем отбрани игри без реклами и без значение какво Apple устройство имаме. 

Интересното тук е, че от Apple са ангажирали цял куп разработчици на игри от големи компании, които задружно ще създават уникално и "не-мейнстрийм" съдържание. Arcade услугата ще е достъпна още през тази есен в над 150 държави, но все още не споменава колко ще струва абонаментът към нея.

Apple TV+

Apple TV+ е дългоочакваният отговор на Netflix. Apple залага на богато персонализирано за всеки потребител съдържание на филми, телевизионни предавания и сериали, като приложението е съвместимо с цял куп смарт телевизори и джаджи.

По време на представянето стана ясно, че компанията е привлякла имена като Опра Уинфри, Стивън Спилбърг, Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун, Джейсън Мамоа и цяла шепа други артисти, които ще създават съдържание специално за зрителите на Apple TV+. 

Стивън Спилбърг срещу Netflix

Стивън Спилбърг срещу Netflix

Заслужават ли Оскар филмите на Netflix

Очаква се платформата да спечели голяма популярност след излизането си тази есен, а базовият абонаментен пакет ще струва 9.99 долара.