Ако се очертава да сме в София през топлите юлски дни, със сигурност търсим събития, с които да разнообразим ежедневието си. За щастие, те не липсват и едно от тези, които си заслужава да посетим, със сигурност е София МОНО 2024.

6-те музикални събития на юли

6-те музикални събития на юли

Този месец слушаме на живо Грегъри Портър, Емели Санде, Judas Priest и редица други изпълнители на A to Jazz Fest, Hills of Rock и Midalidare Rock In The Wine Valley

Традиционният фестивал на театралните моноспектакли за поредна година ще съживи класически и модерни литературни произведения на откритата сцена в парк Военна академия "Г.С. Раковски". Събитието ще се проведе в дните 17-27 юли, като вече са ясни и заглавията, които са част от програмата.

Книгите оживяват, а приказката продължава с десет представления за малки и големи. Организаторите от Colibri са подготвили за всеки вкус по нещо и може да избираме между класици като Чехов, Камю, Булгаков, Шекспир, Чудомир и други. А на сцената ще излязат както утвърдени имена от родната театрална сцена, така и нейни млади надежди.

Снимка 672807

Източник: iStock

Началото на СОФИЯ МОНО ще даде моноспектакълът на Мариус Куркински "Нашенецът". Той е по текстове на Чудомир, а големият актьор създава режисурата и драматизацията.

Христо Мутафчиев също ще излезе на сцената на литературно-театралния фестивал с ролята си в "Боже мой". Текстът на моноспектакъла е на Тея Денолюбова, която черпи вдъхновение от романа "жажда" на Амели Нотомб. А Стоян Радев създава сценичната версия и постановката по текста.

Ето кои са и другите представления, част от програмата на СОФИЯ МОНО 2024:

  • "Аз, Сизиф" - постановка по "Митът за Сизиф" на Албер Камю. В ролята: Стефан Додуров. Режисьор и драматург: Веселка Кунчева;
  • "Морфин" по Михаил Булгаков. В ролята: Петър Петров - Перо. Режисьор: Кристина Беломорска;
  • "Парче от монолог - не аз" по Самюел Бекет. В ролите: Симона Здравкова о Димитър Крумов; Режисьор: Боян Крачолов;
  • BURNOUT - авторски моноспектакъл на Татяна Йолинска по текстове на А. П. Чехов и Уилям Шекспир. Режисьор: Ахмет Исмаил;
  • "Свободно падащи истории" - авторски спектакъл на Мария Касимова-Моасе;
  • "Място, наречено Другаде" по пиесата на Яна Борисова. В ролите: Боряна Братоева и Петър Антонов. Режисьор: Димитър Коцев-Шошо;
  • "Сапунена фантазия" - детски моноспектакъл с режисьор Михаела Тюлева. В ролята: Коле Китанов.

“64” - новата постановка в Театър “Българска армия” под режисурата на Владимир Люцканов

“64” - когато сексът е по график

За борбата да станеш родител

Билетите за представленията ще бъдат пуснати скоро в продажба. За повече информация, може да следим Facebook страницата на събитието.