След Money Heist (Casa de papel в оригинал) всички очакват големи неща от съвременните испански сериали. А създателите му Алекс Пина и Естер Мартинес Лобадо бързат да не ни разочароват с чисто нов високоскоростен проект.

Името му е Sky Rojo и след два месеца ще дебютира по Netflix. А от видяното в трейлъра разбираме, че темпото ще е скоростно, цветовете - по испански ярки, а главните героини - три безстрашни проституки.

Уенди (Лали Еспосито), Джина (Яни Прадо) и Корал (Вероника Санчес, която гледахме в "Кеят" на НВО) решават да избягат от Las Novias - клубът, в който работят, както и от жестокия си сводник Ромео (Асиер Ечеандия). Той, разбира се, ще тръгне по петите им заедно с верните си "кучета" Мойсей (Мигел Анхел Силвестре) и Кристиан (Енрик Аукер).

Трейлърът повече ни напомня филм на Тарантино, отколкото на Money Heist, и ни се струва, че сериалът ще е също толкова интензивен, кървав и с необичайни комедийно-драматични обрати. Все пак сериите ще са по 25 минути. "Подчертаваме динамичния характер на сюжета: бягство за спасение", казва Пина.

Първият сезон на Sky Rojo тръгва на 19 март. Netflix вече са и втори.