Сезонът в тениса отива към своя край и поне към момента няма интрига в това кой ще завърши на първо място при мъжете. Просто защото Яник Синер направи изключително силен сезон и е убедително на върха пред Карлос Алкарас.

Как реагираха Роджър Федерер и Новак Джокович на отказването на Рафаел Надал

Как реагираха Роджър Федерер и Новак Джокович на отказването на Рафаел Надал

Голяма тройка е почти в историята

Но през следващите четири дни няма да се интересуваме толкова от класирането и края на сезона, колкото от един доста интересен, но и предизвикващ спорове турнир - Six Kings Slam.

Той ще се проведе в Рияд, Саудитска Арабия, и ще събере на едно място шестима от най-добрите в света в момента. Става дума за Даниил Медведев, Холгер Руне, Карлос Алкарас, Яник Синер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Турнирът ще се проведе в четири дни, като само в три ще се играят мачове. Днес едни срещу други ще се изправят Даниил Медведев и Яник Синер и Холгер Руне и Карлос Алкарас.

Победителите от тези два мача се класират за полуфиналите, където ще спорят с Рафаел Надал и Новак Джокович. В събота ще се изиграе мач за трето място и големият финал.

Но най-впечатляващото в Six Kings Slam дори не са тенисистите, а наградният фонд. Според Eurosport, твърденията са, че всеки един от шестимата ще получи по 1.5 милион долара за участието си. Големият победител пък ще си тръгне от Саудитска Арабия значително по-богат, защото ще вземе 6 милиона долара.

Иначе казано, това е почти двойно повече от парите, които Яник Синер заработи, спечелвайки US Open (3.6 милиона долара) тази година. Six Kings Slam бе критикуван още от самото начало, защото натоварва допълнително тенисистите, а сумите, които те ще получат са наистина високи.

Григор Димитров загуби точки, но остава в топ 10

Григор Димитров загуби точки, но остава в топ 10

Мястото му там обаче не е никак сигурно

В резултат на това Яник Синер и Карлос Алкарас се отказаха от участие в турнирите от сериите 500 в Базел и Виена, които започват следващата седмица.

Впечатляващ е и клипът, с който се промотира събитието. В него виждаме шестимата тенисисти в различни роли и много специални ефекти. Корентен Муте, който е под номер 70 в света, дори се пошегува, че това видео струва повече пари, отколкото той е спечелил от наградни фондове през този сезон.