Когато чуем името на Силвестър Сталоун, веднага до свързваме с две роли. Първата е тази на Джон Рамбо, а втората - Роки Балбоа.

Силвестър Сталоун, Ъруин Уинклър и нападките срещу продуцента заради правата над Роки

Защо Силвестър Сталоун се чувства ограбен

Актьорът не може да преживее, че няма права върху...

Това са роли, които самият Сталоун е изградил и направил емблематични за киното. И ако актьорът успя да завърши пътя на Рамбо така, както той иска, то не можем да кажем същото за Роки.

Още преди време Сталоун поде словесна война срещу продуцента Ъруин Уинклър, който според него го е оставил без никакви права върху героя, който той самият е създал. Сега в интервю за The Hollywood Reporter актьорът отново изразява недоволството си.

Силвестър Сталоун казва, че няма как да получи права върху Роки и франчайза, защото те са били отдавна уредени и е бил подведен от хора, които е смятал за близки. Допълва още, че по онова време е бил развълнуван от работата и не си е давал сметка, че тя в същото време е и бизнес.

"Кой би предположил, че Роки ще просъществува още 45 години? Никога не съм използвал и една реплика, написана от някой друг, а иронията е, че не притежавам нищо от това. Докато хората, които не са направили буквално нищо, го контролират."

Силвестър Сталоун, Drago, Долф Лундгрен и напрежението около spin-off филмът за Драго

Филмът на раздора между Силвестър Сталоун и Долф Лундгрен

Какво се случва и какво знаем

Силвестър Сталоун уточнява, че в момента е в добри отношения с Долф Лундгрен, въпреки че между двамата се появи леко напрежение през лятото заради обявения spin-off за Драго. Двамата са изяснили всичко, а Сталоун твърди, че именно Уинкър и синът му са се опитали да всеят този раздор.

Creed III, Майкъл Б. Джордан, Джонатан Мейджърс и трейлър на филма

Адонис Крийд се изправя срещу сенки от миналото без Роки Балбоа до себе си

Първи трейлър на Creed III

И се оказва, че той не е особено голям фен на "Крийд 3", защото филмът е отишъл в съвсем различна посока от тази, в която той би го повел. В посоката на Ървин Уинклър и Майкъл Б. Джордан. Макар и да им пожелава успех, Сталоун твърди, че той е много по-сантиментален. Като признава, че обича героите му да отнасят пердах, но не и да отиват в онова мрачно пространство.