Вече от няколко дни "Крийд 3" е по кината и поне към момента се представя повече от добре в бокс офиса, като дори надмина очакванията и прогнозните приходи за първите три дни.

Силвестър Сталоун, Ъруин Уинклър и нападките срещу продуцента заради правата над Роки

Защо Силвестър Сталоун се чувства ограбен

Актьорът не може да преживее, че няма права върху...

Това показва, че режисьорският дебют на Майкъл Б. Джордан се е оказал достатъчно добър, за да накара хората отново да се потопят в света на Роки. Всъщност това може би не е достатъчно точно казано, защото Роки не фигурира във филма въобще. Нещо, което се случва за първи път от 47 години.

Нещо, което е доста странно предвид факта, че той не само бе част от първите два филма за Адонис Крийд (Джордан), но именно на неговата история се крепи целият франчайз. Основната причина, поради която героят отстъства, е неразбирателството между Ъруин Уинклър, синовете му и Силвестър Сталоун.

Снимка 609248

Източник: GettyImages

Самият Сталоун вече каза, че не е фен на креативната посока, в която е отведен третият филм, защото тя е много по-мрачна от типичните за Роки филми. Но не това е единствената причина актьорът да отсъства от "Крийд 3".

Според Variety, между Силвестър Сталоун и Ъруин Уинклър отдавна има вражда, която е породена от правата върху Роки и франчайза като цяло. От 1976 г., когато излиза първият филм, те са в ръцете на Уинклър, защото опитващият се да пробие тогава Сталоун му ги е продал в опит да закрепи двата края.

"Крийд 3", Майкъл Б. Джордан, Джонатан Мейджърс и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Крийд 3"

Сенки от миналото дебнат Адонис Крийд

Но след това актьорът е искал да получи права върху героя и франчайза, които самият той е изградил. Нещо, което не се е понравило на продуцента, който според Сталоун е отвърнал: "Хей, беше ти платено, какво се оплакваш". Но е очевидно, че той иска да има и креативната дума за бъдещето на героя и франчайза, а не просто да получава хонорари.

Защото във вече изтрит пост в Instargam Силвестър Сталоун казва, че е искал да предаде тези права и на децата си като наследство. А те ще отида само и единствено в децата на Уинклър, които също се занимават с продуциране. Напрежението около казуса е толкова голямо, че за една бройка да развали приятелството между Сталоун и Долф Лундгрен.

Силвестър Сталоун, Drago, Долф Лундгрен и напрежението около spin-off филмът за Драго

Филмът на раздора между Силвестър Сталоун и Долф Лундгрен

Какво се случва и какво знаем

Миналата година бе обявено, че се готви spin-off на Роки, концентриран върху семейството на Драго, като самият Лунгрен ще участва. Това вбеси Сталоун, който се почувства предаден и от дългогодишния си приятел. Но мирът бе възстановен от Долф Лундгрен, който се отказа от проекта, заявявайки, че се е съгласил, защото е останал с впечатлението, че неговият приятел Силвестър Сталоун е замесен като продуцент.

И всичко това означава, че не само няма да видим Сталоун в "Крийд 3", но и в нито един бъдещ филм от франчайза. Освен ако двамата с Уинкллър не измислят как да потушат враждата и изгладят различията си.