22-годишни сиамски близначки, които са прикрепени към торса и имат обща репродуктивна система, разкриват как се справят с всичко - от шофиране и срещи до разбиране какво да обличат и с кого да бъдат приятели.

Кармен и Лупита Андраде, които се местят в САЩ от Мексико, когато са на две години и сега живеят в Кънектикът, наскоро отговориха на някои от горещите въпроси, които често получават за това, че са сиамски близначки.

Пред Today сестрите разказват какво е за едната, когато другата иска да отиде на среща и разкриват колко често наистина им писва една от друга. За Кармен и Лупита, които "споделят" толкова много "вътрешни структури", операцията за разделяне е твърде рискована.

"Ако се бяхме подложили на операция за разделяне, едната от нас щеше да умре и двете щяхме да умрем, или щяхме да се озовем в интензивното отделение и никога да не излезем оттам", казва Лупита.

Когато се раждат, лекарите казват на родителите им, че вероятно ще живеят само няколко дни, но те се противопоставят на всички нищожни шансове за живот и сега са по-добре от всякога. 

Като бебета прекарват години във физиотерапия, учейки се как да седят и работят заедно, за да използват краката си. На четири години, правят първите си стъпки.

Сега, 22 години след раждането им, момичетата не позволяват споделянето на едно тяло да ги забави и са се адаптирали да живеят една с друга. И двете сестри имат по две ръце, но само по един крак всяка, което означава, че Кармен, която контролира десния крак, трябва да управлява.

"Ходим на кино и концерти (споделяме едно място) и пътуваме със самолети", обяснява Кармен. "Миналата година отидохме в Калифорния и летяхме до Тексас."

Барбара Ернандес - жената, която плува в смразяващите води на Антарктида и чупи рекорди в името на климатичните промени

Жената, която плува в смразяващите води на Антарктида по бански

Коя е "Чилийската ледена русалка"

Според близначките те дори са намерили начини всяка да получава така необходимото време сама, въпреки че са заедно 24/7.

"Взимам лаптопа си, за да правя училищна работа, а Лупита си слага слушалки и слуша музика, или използва телефона си. Свързани сме през целия си живот, така че не е като да ни липсва нашата независимост. Винаги сме били така, затова просто сме свикнали."

Въпреки че настояват, че са "щастливи такива, каквито са", те признават, че "не всичко е цветя и рози". Една от трудностите, е намирането на дрехи, които пасват на тялото им. За щастие, тяхна съседка започва да шие ризи и рокли за тях, откакто са на пет. Разбирането какво да облекат също е лесно, тъй като и двете са жени и "имат едно и също" чувство за стил.

"Имаме един и същ стил, но се опитваме външният ни вид да се различава. Обикновено нямаме еднаква дължина на косите", разкрива Кармен и допълва: "Когато отидохме на офталмолог, Лупита избра съвсем различни очила от мен и има пиърсинг отстрани на носа си."

Карън Джейкъбсън - жената зад гласа на Google Maps

Коя е жената зад гласа на Google Maps

Ето кой казва: "Достигнахте целта си"

На момичетата не са им чужди и проблемите в любовния живот. Докато Лупита е асексуална, Кармен започва да търси половинка преди няколко години в приложението за запознанства Hinge. Признава обаче, че е получила много съобщения от "момчета с фетиши", след като посочва, че има сиамска близначка в профила си.

Освен това се бори със "социална тревожност", което допълнително я затруднява да допуска нови хора. Но през октомври 2020 г. Кармен срещна мъж на име Даниел в приложението и двамата скоро се влюбват. "Веднага разбрах, че Даниел е различен от другите, защото той не задаваше въпроси за моето състояние. Заедно сме от две години и половина и обсъдихме да се сгодим, но първо искаме да живеем заедно."

Да бъдеш във връзка като сиамски близнак има своите предизвикателства, но Кармен казва, че Даниел и сестра й "се разбират много добре" и дори остават будни и си говорят понякога, след като тя заспи.

Кармен добавя, че се опитва да "измисля компромиси", когато ходи на срещи с Даниел, за да бъде справедливо за Лупита, която е принудена да присъства. Затова обикновено ѝ позволява да избере къде да отидат да ядат или какво точно да правят.

Въпреки че и двете жени са във ветеринарната сфера, те имат различни стремежи. Кармен иска да бъде ветеринарна сестра, докато Лупита планира да стане техник. Те казват, че "винаги са споделяли една и съща група приятели", а Кармен добавя: "Лупита има наистина добра интуиция за хората, така че ако тя ги харесва, аз ги харесвам също". Близначките не крият, че споделят специална връзка и често могат да "усещат емоциите една на друга".

Фалгуни Наяр - една от най-богатите жени в света, която сбъдна мечтата си на 50 години с Nykaa

Милиардер само за 9 години - как една индийка сбъдна мечтата си

Когато знаеш какво искаш и как да го постигнеш

Жените страдат от ендометриоза и не могат да имат деца. Те също са на хормонален блокер, който им пречи да имат менструация. Близначките са много открити относно историята си в социалните мрежи и въпреки че понякога получават "неприятни коментари", се старая да не обръщат внимание на негативното.

Момичетата се надяват, че като са толкова честни, могат да помогнат за "нормализиране на сиамските близнаци".

"Много хора не са свикнали хората с увреждания да поставят граници или да създават граници, когато става въпрос за тяхното увреждане. Получаваме много въпроси за секса, как ходим до тоалетната и подобни неща. Но трябва да запомните, че преди всичко сме хора", категорични са момичетата.