Не са много хората, които избират да напуснат добре платената си работа на 49 г. и да започнат бизнес начинание от нулата. Това изисква не само смелост и ангажираност, но и много време, и вяра. Въпреки това, Фалгуни Наяр очевидно е готова да вложи всичко необходимо, за да постигне успех.

Дарко Мат Сертич, Applied Ceramics, Ablana и как хърватският бизнесмен купува хотел, за да почиват там работниците му

Хърватският бизнесмен, който купи цял хотел, заради комфорта на работниците си

Да можеше всички да са като Дарко Мат Сертич

След като завършва Индийския институт по мениджмънт, Фалгуни Наяр работи за Kotak Mahindra като банков консултант по продажбите в продължение на 19 години. През това време жената успява да спести цели 2 милиона долара. И вместо да харчи пари за козметични процедури и глезотии, на 49 години тя решава да инвестира в собствен бизнес. Твърди, че това е детинската й мечта - да работи за себе си.

През април 2012 г. Наяр решава да добави към професионалния си път титлата "изпълнителен директор на Nykaa". Желанието й да промени хода на кариерата си е  възприето като странно. Въпреки това Наяр знае какво прави. Тя внимателно следи растежа на онлайн потребителския пазар в Индия и избира да се насочи към продуктите за красота. От една страна винаги се е интересувала от грим, а от друга - вижда потенциала, който има в онлайн пространството за търговия на дребно.

Наяр избира за седалището на компанията си в Бомбай, където е родена и израснала. Фактът, че семейството й често обсъжда фондовите пазари и търговията около нея, докато тя расте, тъй като баща й е бизнесмен и управлява малка компания за лагери, ѝ вдъхва още повече увереност, че знае какво прави.

В крайна сметка любовта на Фалгуни Наяр към грима и нейното разбиране, че индийският пазар се нуждае от онлайн платформа за козметика, физическо и емоционално здраве, стават нейна основна движеща сила. С Nykaa тя успява да промени начина, по който жените в Индия пазаруват.

През ноември 2021 г., само девет години след основаването, компанията на Фалгуни Наяр е оценена на 13 милиарда долара, продава над 4000 марки онлайн и има над 100 магазина в Индия. Благодарение на своето желание, спестявания и упорит труд, Фалгуни става една от най-богатите жени в Индия и сега се нарежда на 40-о място в списъка на най-богатите хора на планетата, като състоянието й надхвърля 4.5 млрд. долара.

Историята на Фалгуни Наяр е история за упорит труд и постоянство, която ни показва, че можем да постигнем огромен успех на всяка възраст, стига да вярваме в себе си и в мечтите си, отбелязват от Smart Money.