Заради успеха на Game of Thrones очакванията към "Домът на дракона" бяха изключително високи. И поне за първия сезон можем да кажем, че успя да ги покрие.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), Райън Кондал и какво знаем за втори сезон към момента

Какво знаем за втори сезон на "Домът на дракона" (към момента)

Задава се ужесточена война и повече няма да има...

За съжаление, втори сезон това лято няма да видим, а ще трябва да чакаме чак до догодина. И поне към момента информацията, която имаме за него, е доста оскъдна.

Благодарение на на източници на Deadline става ясно, че плановете на HBO са вторият сезон да бъде по-кратък. Първи имаше 10 епизода, докато втори трябва да бъде с осем. Освен това вече се обмисля и подновяването на сериала за трети сезон.

Първоначално втори сезон също е трябвало да бъде с 10 епизода, а промяната е довела до пренаписване на сценария. Тя пък се дължи на разместванията по високите етажи в Warner Bros. Discovery и фокусът върху намаляване на разходите.

Представител на HBO твърди пред Deadline, че намаляването на епизодите на втори сезон се дължи на историята, която ще бъде разказана. Редуцирането на епизодите е довела и до преместването на голяма битка в евентуалния трети сезон.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), Джордж Р.Р. Мартин и колко сезона смята, че сериалът трябва да има

Колко сезона трябва да има "Домът на дракона" според Джордж Р.Р. Мартин

И какво мисли като цяло авторът на "Огън и кръв" за сериала

Снимките на новия сезон трябва да започнат скоро във Великобритания, а премиерата му се очаква да бъде през лятото на 2024 г.