Не само кралските семейства са неизчерпаем източник на интриги и интересни истории. Една подобна, за която се говори дълго, е свързана с емира на Дубай шейх Мохамед и неговата бивша съпруга принцеса Хайа.

Принцеса Хая, бившата съпруга на дубайския емир шейх Мохамед и авантюрата с бодигарда й

Принцесата, която купи мълчанието на любовника си бодигард

Понякога любовта е доста скъпо удоволствие

72-годишният министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства има състояние, оценявано от Forbes на повече от 12 милиарда долара. Но преди няколко години попадна в светските хроники благодарение на това, че жената до него решава да избяга във Великобритания, защото се страхува за живота си.

През 2019 г. принцеса Хайа завежда дело за попечителство върху децата им, което печели. Редом с това върви и процесът по развод, а достояние на всички стават интересни подробности от личния им живот, като тази, че съпругата на емира е имала извънбрачна връзка със своя бодигард. А мълчанието на хората около себе си за това какви ги върши е купила с крупни суми.

Снимка 558160

Източник: GettyImages

Сега, две години по-късно, съдът във Великобритания отсъди финалното си решение по това така интересно бракоразводно дело. Според него шейх Мохамед трябва да изплати на бившата си съпруга общо 734 милиона долара.

332 от тях емирът на Дубай трябва да преведе на принцеса Хайа в рамките на три месеца. Четири милиона от състоянието му пък ще отидат за създаването на фонд за образованието на децата им.

18 милиона долара е обезщетението, което ще трябва да изплати на бившата си съпруга за бижутата, които вече не са нейна собственост, над милион долара за марковите дрехи, 1.3 милиона за автомобилите и 6.6 милиона за състезателни коне, предава Business Insider.

Снимка 558161

Източник: GettyImages

Това решение в полза на принцеса Хайа идва на фона на новите разкрития в хода на делото, които я уличават, че е изтеглила 9.3 милиона долара от банковите сметки на едно от децата си, за да купи мълчанието на персонала и да не издадат те извънбрачната й връзка. Но, според съда, тя го е направила, защото е била под натиск, била е изнудвана, което не е правилно.

От документите по делото стават ясни и други интересни подробности за това как шейх Мохамед и принцеса Хайа са харчели милионите си, когато все още бяха семейство. Например за едно лято са похарчили 2.6 милиона долара само за ягоди.

Ориан Бейтс, Томас Бейтс и пореден развод за бившата съпруга на Фил Колинс

Пореден развод за бившата на Фил Колинс

Ето и какви са причините

Всяко от децата им е получавало по 13 милиона докара годишно, а издръжката на принцеса Хайа е била цели 109 милиона. Тя е поискала от съда да получи възможност да си върне дрехи на стойност 83 милиона долара и бижута за още 26 милиона, които шейхът е задържал при себе си при раздялата им.