Всеки футболист, колкото и да е бил добър, в даден момент трябва да сложи край на кариерата си. Голяма част от звездите през годините са предпочитали да не го правят веднага, а да поиграят още някоя друга година, но в по-непретенциозен отбор.

Принц Уилям, финалът на Евро 2022 и поздравленията на кралското семейство за женския национален отбор по футбол на Англия

Голямата радост на Англия

Как кралското семейство поздрави националния отбор по футбол за победата

Сеск Фабрегас е един от най-пресните примери точно в тази посока. Испанският полузащитник има доста впечатляваща визитка - играл е за отбори като Арсенал, Барселона, Челси и Монако.

На отборно ниво е печелил Световното първенство с Испания през 2010 г. и два пъти Европейското. Въпреки успехите обаче Фабрегас е вече на 35 години и през юни договорът му с Монако, където последно играеше, изтече.

Тези дни стана ясно, че футболистът е решил да се хвърли в ново предизвикателство. Смяташе се, че като много свои колеги ще премине в отбор от САЩ, но той изненада всички. Сеск Фабрегас е новият футболист на втородивизионния италиански клуб Комо.

Да, определено втора дивизия на Италия не приляга на футболист от неговия калибър, но този трансфер не е чак толкова нелогичен. Договорът на Фабрегас с Комо е за две години, но той реално ще е част от клуба доста по-дълго.

Пред MirrorFootball изпълнителният директор на клуба Денис Уайс казва, че като част от трансфера, испанецът е пожелал и да придобие дял от Комо. Което означава, че той вече има акции в него и е един от собствениците.

Разбира се, плановете пред отбора са да се върне отново в Серия А, което няма да е толкова лесно. А самият Фабрегас казва, че клубът е в добри ръце, на футболни хора, които знаят какво правят. А връщането в елита не е и толкова невъзможно на фона на проблемите, които Комо имаше през изминалите години.

Мануел Нойер и защо един таксиметров шофьор не е доволен футболиста на Байерн Мюнхен

Когато шофьор на такси не е доволен от футболна звезда

Стиснат ли е Мануел Нойер

През 2017 г. обяви фалит и бе пратен в аматьорските нива на италианския футбол. Тогава обаче британската компания SENT Entertainment, подкрепена от индонезийската компания Djarum, купи Комо и започна оздравителен процес.