Едно от събитията, които Великобритания очакваше през уикенда, беше финалът на Европейското първенство по футбол за жени. На него отборът на Англия се изправи срещу Германия и спечели титлата с 2:1.

Принц Уилям, женският национален отбор по футбол на Англия и финалът за Евро 2022

Принц Уилям - отново емоционален, но не към Кейт

Кой развълнува херцога на Кембридж

Цялото кралско семейство поздрави по различен начин "Лъвиците", както е известен отборът.

От името на Елизабет II в официалния Instagram профил на кралското семейство се появи поздравителен адрес. "Дадохте пример, който ще е вдъхновение за днешните момичета и жени, както и за бъдещите поколения", се казва в част от него.

Принц Чарлз и Камила също отправиха похвали към Лъвиците. "Накарахте ни да се гордеем", са част от думите, споделени от съпрузите.

Най-развълнувано се оказа семейството на херцозите Кембридж. Още преди мача в неделя принц Уилям и единствената му дъщеря принцеса Шарлот пожелаха чрез видео успех на отбора на Англия.

Часове по-късно се появи нова публикация в официалния профил в Instagram. "Сензационно! Невероятна победа за Лъвицита - нацията ни няма как да е по-горда. Тази вечер на Уембли се създава история."

Снимка 582694

Източник: GettyImages

Принц Уилям присъства на трибуните на стадиона не само защото е футболен фен и играе национален отбор, но и в качеството си на президент на Английската футболна асоциация. Мачът беше гледан на живо от рекордните 87 хиляди зрители на стадиона.