Козметичната индустрия е огромна, но това не означава, че може да прави каквото си поиска. Е, може и да го прави, но все повече хора и организации следят изкъсо какво се случва.

Един от големите проблеми е тестването на козметични продукти върху животни. Нещо, срещу което са се обърнали много хора и организации. Humane Society International заедно с Тайки Уайтити, Зак Ефрон, Оливия Мун, Рики Джарвейс, Пом Клементиеф и други актьори са обединили усилия, за да създадат кратък анимиран филм - Save Ralph.

Целта му е да покаже колко жестоко е тестването на козметични продукти върху животни. И че всъщност нито едно животно не бива да умира или страда в името на красотата.

В Save Ralph виждаме заек на име Ралф, за който се снима документален филм. В него той разказва за работата си, а именно върху него да се тестват различни продукти.

И въпреки твърденията му, че може и да изглежда зле, той го приема като работа, защото и неговите родители са родени и умрели по този начин. А виждаме последиците от тестовете...

Според People, около 40 страни са забранили тестването на козметични продукти върху животни, но все още има части от света, в които това е напълно легално. И по-страшното - редовна практика.