Свързваме Салма Хайек с участието й в не един и два филма. Но, оказва се, актрисата има един голям пропуск в кариерата, който можеше да се превърне в нейна повратна точка.

Салма Хайек, The Hitman's Wife's Bodyguard, Райън Рейнолдс, Самюел Л. Джаксън и сцената, която е отказала да заснеме

Сцената, която Салма Хайек смята за компрометираща

Голям смях е падал на снимките на The Hitman's Wife's Bodyguard

В интервю за Red Table Talk с Джейда Пинкет Смит актрисата признава, че е изпуснала ролята на Тринити в "Матрицата".

Тя се е явила на прослушване, но е била "прекалено мързелива", не е демонстрирала всичко, на което е способна и затова и не тя, а Кери-Ан Мос e получила привилегията да застане рамо до рамо с Киану Рийвс във филма, който стана истински хит.

Освен това, Хайек разкри, че приятелство й със съпругата на Уил Смит е започнало именно на този кастинг за ролята на Тринити. И двете са преминали успешно през няколко етапа, но физическите изпитания са се оказали непосилни за тях и затова са получили отказ. Успели са обаче да създадат една продължаваща вече две десетилетия връзка помежду си.

"Сега съм гъвкава, пъргава, но съм мързелива. Всъщност никога не съм ходила на фитнес", признава си Хайек. А тогава като са й казали, че трябва да обикаля стаята, на първата обиколка се е задъхала. За разлика от нея, Джейда тренирала усилено и била "подла, слаба, секси машина", както я нарича с усмивка колежката й.

Джейда Пинкет, Уилоу Смит, Адриан Банфийлд-Норис и интимната процедура, на която се подложиха в Red Table Talk

Интимната процедура, на която Джейда Пинкет-Смит се подложи в ефир

Заедно с дъщеря си и майка си

Салма дори си признава, че истински се е възхищавала на госпожа Смит и си е казвала, че иска да стане точно като нея. Все пак, Джейда може да не печели ролята на Тринити, но продуцентите толкова я харесват, че решават да изиграе Найоби. А през декември ще я видим отново в този образ в четвъртата част на поредицата - "Матрицата: Презареждане".