Смъртта на Халина Хътчинс по време на снимките на уестърн екшъна Rust беше една от шокиращите новини в света на киното през изминалата година. Инцидентът, при който операторката беше застреляна от Алек Болдуин, се случи през октомври 2021 г.

Снимка 551332

Източник: GettyImages

За момента няма кой знае какво развитие в самото разследване на полицията в Санта Фе.

Затова един от хората, освен Болдуин, около които има най-много противоречиви факти за неглижиране на правилата за безопасност на снимачната площадка, реши да заведе собствено дело. Става дума за Хана Гутиерес Рийд.

24-годишната Рийд е главен оръжейник на продукцията и основният (но не единствен) човек, който трябва да провери всяко оръжие преди началото на снимки с него, и да го обяви за безопасно. Тя съди компанията, която е осигурявала амуниции за Rust PDQ Arm and Prop.

"Обвиняемите разпространяват и продават реквизитни боеприпаси, които носят неразумен риск от нараняване, и не са предупредили за рисковете, които могат да бъдат избегнати, ако бяха упоменати", се казва в документа, внесен на 12 януари в съда на Ню Мексико.

Серж Светной, Алек Болдуин, смъртта на Халина Хътчинс и делото, което той заведе

Неприятностите за Алек Болдуин се задълбочават

Срещу актьора вече има заведено дело

В него се казва още, че обвиняемите произвеждат реквизитни боеприпаси от остатъци от истински такива. Междувременно стана ясно, че Алек Болдуин все още не е предал мобилния си телефон на полицията - областният прокурор на Санта Фе го е изискал още на 16 декември 2021 г.