Разследването на случилото се на снимачната площадка на Rust и причините за смъртта на Халина Хътчинс продължава. Междувременно обаче член на екипа на продукцията вече заведе дело срещу Алек Болдуин и редица други лица, свързани с Rust.

Матю Хътчинс, съпругът на Халина Хътчинс, Rust и съдебното дело, което заведе

Какво предприе съпругът на покойната Халина Хътчинс

Каква е истината зад трагедията по време на снимките на Rust

Серж Светной, който е бил главен електроинженер на филма и близък приятел с покойната Хътчинс, съди голяма част от екипа на Rust за небрежност.

Той казва, че случилото се му е причинило тежка емоционална травма и че куршумът за малко го е пропуснал. Светной е бил първият, който се е опитал да помогне на Халина, след като тя е била смъртоносно простреляна.

От ВВС уточняват, че все още полицията на Санта Фе не е повдигнала официални обвинения срещу никого. 63-годишният Светной даде пресконференция, на която заяви, че е виждал оръжията, захвърлени на земята на снимачната площадка няколко дни преди фаталната стрелба.

В постове в официалния си профил в Instagram той обвинява за случилото се най-вече продуцентите на Rust, които по думите му са наели неопитни и нискоквалифицирани кадри на важни позиции, за да спестят пари. Между тях е главната оръжейничка на продукцията - 24-годишната Хана Гутиерес Рийд.