Спортуването винаги се свързва с доброто здраве и всеки човек има сигурно поне по един познат, който тича, за да се поддържа във форма.

Така например се горят повече и по-бързо калориите, което води и до отслабване. Но е дълъг процес. Освен ако не си тенисист и не се казваш Рафаел Надал.

Испанецът успя да победи Денис Шаповалов на Australian Open, но до успеха не се стигна никак лесно, защото мачът продължи пет часа. И докато някои хора не могат да си представят да са физически активни повече от 30 минути, Надал и опонента му показаха защо са сред най-добрите тенисисти.

След мача обаче стана ясно, че победата е коствала на Рафаел Надал много усилия и четири килограма от теглото му. Поне така твърди треньорът му Карлос Моя пред испанското радио COPE, пише Eurosport.

Според Моя това се дължи на тежките условия, на които играчите са били изложени и загубата на тези килограми в рамките на пет часа се дължи на дехидрация. Още по-впечатляващото е, че Рафа Надал успя да се възстанови след този тежък четвъртфинал и победи следващия си съперник - Матео Баретини, за по-малко от три часа игра.

Така испанецът се класира на финал и ако успее да излезе победител и от този мач, ще бъде едни гърди пред Новак Джокович и Роджър Федерер. В момента и тримата имат по 20 титли от Големия шлем, а евентуалната от Australian Open ще бъде титла номер 21 за Надал от Големия шлем.