За огромно съжаление на цялото човечество Австралия продължава да гори и положението там е все така бедствено. Това е причината да продължават да се събират средства, за да се помогне на засегнатите хора и животни на територията на континента. 

Кайли Дженър, Елтън Джон, Елън Дедженерис и даренията им за Австралия

Ето кой даде по 1 милион за Австралия

Кои знаменитостите се борят с пожарите

На фона на тази ужасяваща картина няколко знаменитости обявиха, че ще дарят солидни суми в помощ на борбата с пожарите. Сред тях попадат Пинк, Кайли Миноуг и Никол Кидман, които дариха по 500 хиляди долара. По 1 милион долара пък дадоха Крис Хемсуърт, Кайли Дженър и Елтън Джон. Metallica също не останаха безучастни, като съобщиха, че ще дарят 750 хиляди долара. 

Към вълната от дарения се включиха още много хора от целия свят, които макар и с по-малки суми, решиха да помогнат на Австралия да се справи с тази криза.

До момента обаче никой не беше давал 70 милиона долара. Точно това обаче се кани да направи австралийският милиардер Андрю Форест, който притежава няколко мини в страната.

Чрез своята фондация Minderoo г-н Форест заяви, че ще осигури 10 милиона долара за създаване на доброволческа "армия" от над 1200 души, привлечени от сектора на селското стопанство и мините, които да бъдат разпределени в най-бедстващите зони в пожари, за да подпомогнат възстановяването на опустошените общности.

Още 10 милиона долара ще бъдат дарени на австралийския Червен кръст и Армията на спасението, които правят всичко възможно да помогнат на засегнатите хора.

Architects Assist, Atelier Jiri Lev, архитектите в Австралия и организацията им за безплатна полощ на пострадалите от пожарите

Архитекти правят безплатни домове в Австралия

Прекрасна инициатива в помощ на пострадалите

Допълнителни 50 милиона долара ще бъдат изхарчени за изготвянето за "национален план" за устойчивост при пожари и бедствия и за разработване на нови подходи за смекчаване на заплахата от горски пожари.

Г-н Форест каза, че първият му екип от доброволци е готов да бъде изпратен в щатите с най-тежко положение, а именно Нов Южен Уелс, Виктория и Южна Австралия. Той се надява, че кампанията за събиране на средства за Австралия ще успее да достигне до 500 милиона долара, за да се създаде дългосрочен изследователски проект за предотвратяване на горските пожари на територията на страната.

Австралия, пожарите, реакциите на звездите и какво можем да направим, за да помогнем

Как да помогнем на Австралия

Всеки може да подаде ръка