Британската аукциона къща Phillips съществува от 1796 г. и до днес е продала тонове редки и изключително ценни предмети на изкуството, аксесоари и други съкровища.

На финалния търг през 2020 г. анонимен колекционер купи прочутия Rolex Daytona на Пол Нюман за ркордната сума от 5 475 000 щатски долара. И така той стана горд собственик на третия най-скъп Rolex в света.

Rolex Daytona е модел за шофиране и е известен с прякора "Big Red", защото е сред редките екземпляри, върху които името Daytona е изписано с големи червени букви.

А фактът, че актьорът се е снимал с него безброй пъти, допълнително вдига цената му.

Отделно има и сантиментална стойност - съпругата му Джоан Удуърд го подарява на Нюман през далечната 1983 г. за 25-годишнината от сватбата им.

Явно големият актьор си е падал по бързите обороти, защото върху корпуса на часовника му е гравиран надписът "Карай бавно, Джоан". Посланието на любимата му е препратка към сериозна катастрофа с мотоциклет, която Нюман претърпява през 1965 г.

Част от приходите от продажбата на красивия аксесоар ще отидат в подкрепа на някои от благотворителните организации, които Пол създава приживе, уточняват още от HYPEBAE.