Ден преди финала на Световното първенство по футбол много фенове на играта бяха убедени, че Аржентина ще падне в мача си срещу Франция. Не заради способностите на отбора, а заради едно проклятие, което почти винаги се сбъдва.

Мондиал 2022, Емилиано Мартинес, Лео Меси и за какво говорят всички след финала

За какво говорят всички след финала на Мондиал 2022

Купата е за Аржентина

Проклятието на Дрейк. Този мит се появи преди години, когато известният канадски рапър някак успяваше да залага винаги на спортисти, които впоследствие губеха мачовете си. Независимо дали става дума за бокс, баскетбол или футбол, припомнят от Unilad.

Преди мача на Аржентина и Франция Дрейк публикува видео, на което с хазартната звезда Roshtein се уговарят кой за кого ще заложи. И след като Roshtein избра отбора на Килиан Мбапе, рапърът остана да заложи на този на Лео Меси. И заложи 1 милион долара.

Както вече знаем, "проклятието на Дрейк" този път беше развалено именно от Меси. Но с това върви и втора неприятна новина за канадеца - макар да беше заложил на печелившия отбор, той все пак изгуби парите си, защото беше заложил, че Аржентина ще спечели в редовното време на мача. А изходът на финала беше решен с дузпи.