Още през 2014 г., когато бе пуснат първият филм за Пазителите на Галактиката, ясно се видя, че този филм е по-различен като настроение от останалите в киновселената на Marvel.

Същото можем да кажем както за втория, така и за третия, който вече е по кината. Основна заслуга за това има Джеймс Гън, който режисира трите филма и написа сценариите им. Колкото и готини да са Пазителите обаче с тях е свършено.

Е, не в буквалния смисъл, защото не знаем какво ще им хрумне на Кевин Файги и Marvel в бъдеще. Но Гън даде ясно да се разбере, че "Пазители на Галактиката Volume 3" ще бъде последният филм за отряда супергерои.

Снимка 617005

Източник: Форум Филм България

Последен с неговата визия, защото добре знаем, че преди няколко месеца той застана начело на DC и ще се опита да помогне на Супермен и компания да наваксат преднината, която Marvel натрупа през годините.

Този филм не бе подминат от неприятности, като тук дори не визираме пандемията и спънките в работата, които тя наложи. През 2018 г. Джеймс Гън бе уволнен от Marvel заради свои стари хомофобски туитове. По-късно обаче от компанията размислиха и го върнаха начело на третия, и последен филм.

Трейлърите и всички интервюта на актьорите от филма ни подсказваха, че освен задължителния екшън,  ще има и голяма драма. Но тя е неизбежна, когато стане дума за раздяла. Дори бе загатнато, че някой от героите ще бъде убит.

Имаше всякакви спекулации за това кой може да е той, особено след като се разбра, че Дейв Батиста, който влиза в ролята на Дракс, не иска повече да играе героя. Не и ако не е режисиран от Гън. Брадли Купър, който озвучава Рокет, пък заяви на една от премиерите, че е плакал доста, докато е гледал част от филма. Мистерията е пълна, но спираме да дълбаем повече в тази тема.

Снимка 617010

Източник: Форум Филм България

В "Пазители на Галактиката Volume 3" ще видим, че Питър Куил (Крис Прат) все още не може да прежали Гамора (Зоуи Салдана), която все пак бе върната сред живите, но не помни нищо от живота си. Просто защото тя е по-ранна версия на онази Гамора, която се е влюбила в Куил.

Предводителят на Пазителите обаче няма да има много време, в което да жали по любовта на живота си, не само защото тя ясно му показва, че не иска да има нищо общо с него, но и защото над екипа е надвиснала сериозна опасност.

Емоциите ще са пълни и защото най-после ще разберем малко повече за историята на Рокет, който без съмнение е един от най-колоритните и обичани герои от киновселената на Marvel. Около него витае мистерия, защото винаги отказва да говори за миналото си.

Снимка 617002

Източник: Форум Филм България

Винаги отказва и да признае, че е енот, но това е друга тема. Без да издаваме нищо от сюжета, ще кажем, че в "Пазители на Галактиката Volume 3" най-сетне ще видим Адам Уорлок (Уил Полтър), който е любимец на феновете на комиксите.

Основният злодей пък ще бъде напълно нов. В неговата роля ще бъде Чаквуди Ивуджи, който прави дебюта си в киновселената на Marvel. Но всъщност вече сме го гледали в друга супергеройска продукция - сериалът "Миротвореца" на DC. 

Общото е, че и там Джеймс Гън бе задвижващата креативна сила. Самият режисьор казва пред Variety, че Ивуджи наред с Виола Дейвис, Марго Роби и Бенисио дел Торо е сред най-добрите актьори, с които е работил.

Снимка 617006

Източник: Форум Филм България

Толкова обаче за злодея, защото е важно да припомним две неща. Първото е, че в "Пазители на Галактиката Volume 3" роля има и Мария Бакалова. Тя дава гласа си на един изцяло нов герой за киновселената на Marvel - кучето Космо. То е първото животно, изпратено в Космоса от Съветския съюз, което вместо да умре, се е сдобило със суперсили. Телекинезата например е само една от тях.

Второто важно напомняне е свързано с факта, че това е филм за супергерои, така че никой не бива да бърза да излиза от салона след края. Защото има още две сцени за гледане. Едната е след първите кратки надписи, а втората след абсолютно всички.

"Пазители на Галактиката Volume 3" е по кината от 5 май