Миналата седмица светът загуби един от най-великите футболисти, играли някога тази велика игра - Диего Марадона.

И през последните няколко дни всички футболни мачове започваха с минута мълчание в памет на Дон Диего. Във Франция бяха дори по-креативни, като самите футболисти изписваха първата буква от фамилията на футболиста с телата си.

Паула Депенa обаче не е на същото мнение. Испанската футболистка се състезава за женския отбор на Viajes Interrías и едва ли някой е чувал за нея, защото със сигурност не е сред известните дами във футбола. Това обаче не означава, че няма мнение и не може да го изразява.

Преди приятелския мач между отбора на Депенa и този на Deportivo Abanca, всички играчи са били подредени, за да отдадат почит на Марадона.

24-годишната Паула Депенa обаче е решила не само да не стои права и да седне на земята, но и да се обърне с гръб. Според As.com, тези действия на футболистката не са случайни, защото тя има силно изявени феминистки виждания.

Отказът ѝ да почете Диего Марадона пък е обяснила така: "В момента, в който разбрах, че ще се прави нещо в негова памет, отказах, защото няма да отдам и минута в мълчание за изнасилвач, педофил и насилник."

Диего Марадона и защо е носел два часовника

Защо Диего Марадона носеше два часовника

Спомен за една легенда

Депенa не отрича, че Марадона е бил изключително надарен футболист, но смята, че освен тези качества, спортистите трябва да имат и други ценности.

Наистина, Диего Марадона ще остане в съзнанията не само с подвизите си на терена, но и с бурния си личен живот извън него. Той обаче не е бил признаван за виновен по никое от обвиненията, които Депенa изтъква в отказа си да почете паметта му, пише SPORTbible.