През отминалата седмица Нова Зеландия беше потресена от убийството на възрастна двойка в градчето Уайтакере на запад от Окланд. Преминалите 80-те Алфред и Гейл Хансън бяха открити в двора си от сина си.

Супервулканът Таупо в Нова Зеландия - колко опасен е всъщност

Супервулканът, от който трябва да се боим

Грози ли ни опасност

Той е отишъл да ги търси в дома им, след като и двамата не са отговорили на обажданията им. За убийството се оказа отговорен овен, който е бил застрелян от полицията, дошла на местопроизшествието.

Животното е открито край труповете на двойката. "В момента, в който екипът ни пристигна на мястото, бяхме нападнати от овена", се казва в изявление на местната полиция, цитирано от New Zealand Herald.

От него научаваме, че полицаите са застреляли животното малко след пристигането си. Племенникът на двойката Дийн Бъръл коментира, че всички са шокирани от случилото се.

Снимка 662195

Източник: iStock

Оказва се, че овенът не е тяхна собственост. Животното е принадлежало на съсед и малко преди инцидента, е скъсало електрическата ограда. Друг съсед коментира пред медията, че този тип овни са опасни, когато са отгледани в близост до хората, защото свикват с тях и не се плашат.

"Имали сме такива овни и съпругът ми излизаше на двора с тиган в ръка, защото овенът винаги го нападаше. Главите им са като от бетон - нищо не усещат", казва още жената, като пояснява, че възрастната двойка не е очаквала да завари животното в двора си.