"Отмъстители: Война без край", който е сред хитовите филми на Marvel и с най-много приходи за 2018 г., вече е част от филмовия каталог на Netflix в САЩ.

Резюмето на филма в Netflix първоначално гласи: "Супергероите се събират, за да попречат на междугалактическия социопат Танос да придобие всичките шест Камъка на безкрайността и да заличи половината от живота във вселената."

"Отмъстителите: Война без край" постигна нов рекорд

"Отмъстителите: Война без край" постигна нов рекорд

Този път какво

Описанието, което Netflix дават на Танос, наричайки го социопат, разгневи много от феновете на филма, които не са съгласни, че определението му приляга, пишат от NME. Според оксфордския речник дефиницията за социопат е "човек с разстройство на личността, проявяващо се в екстремни антисоциални нагласи и поведение".

Феновете на "Отмъстителите" обаче смятат, че това определение не отговаря на характера на Танос. Те твърдят, че с развитието на сюжета Танос не показва същите нива на егоизъм, жестокост и липса на съвест, които често се свързват с термина.

Негодуванието от страна на стотици фенове по повод некоректното описание на Танос накара Netflix тотално да сменят резюмето на филма. Сега то звучи по следния начин: "Нашественик. Унищожител. Така нареченият спасител. Тъй като Танос се доближава до всемогъществото, съдбата на вселената почива в ръцете на Отмъстителите."

Междувременно феновете на "Отмъстителите: Война без край" вече с нетърпение очакват продължението Avengers: Endgame на 26 април.