В последните години сме виждали не един и два сериала, които успяват да се превърнат в истинска сензация, а Squid Game e поредният. Продукцията на Netflix успя да събере рекордни гледания и приходи и буквално целият свят лудна по корейската поредица.

Squid Game, Netflix и колко пари са спечелили от сериала

Милионите, които Netflix спечели от Squid Game

На това му се казва добро попадение

Именно тя направи световноизвестен и един 77-годишен актьор, чиито живот буквално се промени за една нощ. Това е О Йонг-су, който влезе в ролята на възрастния аутсайдер Player 001. Наскоро той участва в корейско телевизионно шоу, в което призна как Squid Game се е превърнал в повратна точка за него.

Веднага след като Netflix пуска сериала, с него се опитват да се свържат толкова много хора, че се налага дъщеря му да влезе в ролята на негов мениджър. "Имах чувството, че се нося във въздуха. Това ме накара да се замисля, че трябва да се успокоя, да си събера мислите и да не прибързвам", казва той. Така и стига до отказите, които дава на няколко предложения за реклама, включително и на пържено пиле.

Йон-су е изпитал на собствен гръб "синдрома Squid Game", защото вече не може да излезе да изпие едно кафе на спокойствие стига до логичния извод, че да си известен не е никак лесно.

Това обаче далеч не е първа роля за корееца, който има повече от шест десетилетия професионален път зад гърба си. Едва на 77 години обаче разбира какво е целият свят да знае името ти и как изглеждаш.

Въпреки огромната слава, която придоби в последните седмици, Йон-су е категоричен, че никога не се е стремял към подобен успех и е доволен от това, което има - както преди, така и след Squid Game.

Със сигурност възрастният актьор е успял да натрупа голяма доза мъдрост през живота си, която му помага да остане здраво стъпил на земята. За него истинският победител е човек, който целенасочено следва мечтата си и работи усилено върху това, което му доста удоволствие, цитират го от Daily Mail.

Squid Game, костюмите за Хелуин и какво знаем за втори сезон на хитовия сериал на Netflix

Кои са най-актуалните костюми за Хелуин

Вдъхновени от популярен сериал

Затова и самият той се чувства победител, а не заради неочаквания успех на сериала, който го направи световноизвестен - нещо, което никога не му е било заветна цел. Но фактите са си факти - 142 милиона потребители на Netflix са гледали Squid Game само през първия месец от пускането му в стрийминг платформата.