В три поредни вечери - на 28, 29 и 30 януари от 22 ч. зрителите на Epic Dramа могат да проследят реалната семейна история на "Госпожа Уилсън". Рут Уилсън (позната ни от сериалите "Аферата" и "Лутър") води изцяло британския актьорски състав на минисериала и е внучка на жената, по чиято история е създадена оригиналната драма.

Случваща се в Лондон между 40-те и 60-те години на миналия век, поредицата следва Алисън Уилън, която се смята за щастливо омъжена, до момента в който съпругът й умира, а една жена се появява на прага й с твърдение, че тя е истинската г-жа Уилсън. Алисън е решена да намери доказателство за валидността на брака си, както и за любовта на Алек (в ролята е Йън Глен от Game of Thrones) - вместо което обаче попада в свят на обезпокояващи тайни.

Александър Уилсън е писател, шпионин и агент на разузнавателните служби, служил по време на Първата световна война, преди да замине за Индия като преподавател по английски литература, където започва и да пише шпионски романи. През 30-те години на миналия век става доста известен, а негови творби получават ревюта в The Telegraph, Observer и литературното приложение на The Times. Умира през 1963 г.

Снимка 402457

Източник: Epic Drama

Вероятността "Джеймстаун" да стане новата ни любима сага тази година е голяма, тъй като вече са заснети три сезона и Epic Drama ще ги покаже. Новият сериал от продуцентите на "Имението Даунтън" вече е по Epic Drama. Можете да гледате свободно епизод 1 онлайн на Epic Drama, докато очаквате втори епизод тази неделя от 22 ч.

Снимка 402456

Източник: Epic Drama

Вирджиния, 1619 г. Британската колония Джеймстаун се намира сякаш на края на света. В продължение на 12 години тя е заселена само от мъже, но статуквото се променя, когато първите жени акостират в зашеметяващата пустош.

Верити (Ниам Уолш, позната ни от Jekyll & Hyde) пристига в "Джеймстаун" в търсене на бягство от проблемното си минало. Когато се изправя лице в лице със съпруга си, притежател на гостилницата, изпитва страх, че е направила ужасна грешка като е напуснала Англия.

Джослин (Наоми Батрик от "Един много английски скандал" и Crossing Lines с Том Влашиха) е изтънчена, но с неутолима жажда за власт, и няма да позволи на някакъв си патриархат да провали плановете й.

Алис (Софи Рандъл, позната ни от "Бодигард", за който Ричард Мадън взе Златен глобус), фермерско момиче от Норфолк, не е развълнувана от новия си дом. Когато е наранена от предопределения си съпруг, тя трябва да потърси справедливост в свят, силно предубеден срещу нея и жените изобщо.

"Ресторантът" отваря врати за втори сезон по Epic Drama от 3 февруари, неделя. Чаровното младо лице на шведското кино Хеда Стиернстед спечели награда за "Най-добра актриса" за ролята си.

Вторият сезон на поредицата започва през 1955 г. Семейство Льовандер управлява елитен ресторант в Стокхолм от десетилетия. След разпадането на брака ѝ, Нина гради новия си живот и влага цялата си енергия в успеха на джаз клуба и във възстановяването на взаимоотношенията с дъщеря си. Любовта на Нина към Кале е все така силна, а неговите готварски умения биват възнаградени с повишение. Извън кухнята сервитьорката Маган лобира за по-голямо женско участие в профсъюза, което задава контекста за промяна на Швеция от класова система към социалната държава, която познаваме днес.

Снимка 402455

Източник: Epic Drama

Очаквайте пилотния епизод на новия сезон, ден след премиерата, в галерията от първи епизоди, достъпни свободно на Epic Drama

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, изцяло преведен на български, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH - 60, за DTV (кабелна) - 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ - 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx - на позиция 230, както и в София - чрез NET1 на 129 канал.