Американският футбол е спортът символ на Щатите. Затова и вероятно на никого по нашите ширини името на Джон Мадън не му говори нищо. Американците обаче го познават като един от най-легендарните треньори и спортни коментатори. Той почина през 2021 г. на 85-годишна възраст, но ето, че сега, три години по-късно, вече се работи по биографичен филм за него.

Никълъс Кейдж на 60

Никълъс Кейдж в 30 факта

Защото някой днес има рожден ден

В ролята на Джон Мадън ще влезе не кой да е, а Никълъс Кейдж - "един от нашите най-велики и най-оригинални актьори", както е казал режисьорът, сценарист и продуцент на филма Дейвид О. Ръсел в изявление при обявяването на новината.

Предстоящият филм, озаглавен Madden, ще разкаже за радостния и човечен гений, който е бил Джон Мадън, в едно изключително иновативно време - 70-те години на миналия век.

През тези години той е треньор на Оукланд Рейдърс и успява да отведе отбора до много шампионатни мачове и първата му победа на Супербоул. Освен това оставя дългогодишна следа и като коментатор, след като се отказва от треньорството през 1979 г.

Твърди се, че режисьорът Дейвид О. Ръсел е обмислял също Хю Джакман и Уил Феръл да участват във филма, но в крайна сметка е бил избран Никълъс Кейдж. Кои актьори обаче ще му партнират в Madden, тепърва предстои да разберем.

Последният филм на носителя на Оскар е криминалният хорър Longlegs, а наскоро участва също в комедиите Dream Scenario и The Unbearable Weight of Massive Talent, както и трилъра Pig.

Никълъс Кейдж е изправен пред важно решение в живота си

Това ли е краят за Никълъс Кейдж

Какви са бъдещите планове на актьора

Дейвид О. Ръсел пък познаваме от работата му по филми като "Американска схема", за който е номиниран за Оскар, "Наръчник на оптимиста", "Боецът", а най-наскоро режисира "Амстердам" с участието на Марго Роби и Крисчън Бейл. Филмът от 2022 г. обаче не се представи добре в бокс офиса, като донесе едва 31 милиона долара печалба глобално, пише Variety.