Неочаквани новини дойдоха съвсем наскоро от света на киното и по-конкретно за една от големите звезди на Холивуд. В скорошно интервю за Vanity Fair Никълъс Кейдж намекна, че му остават само три или четири филма, преди да се оттегли от актьорската си кариера и да се съсредоточи върху други проекти.

Как Никълъс Кейдж е върнал дълга си от 6 милиона долара

Как Никълъс Кейдж е върнал дълга си от 6 милиона долара

Най-мрачният период на актьора

Въпреки че не е задължително да приключи с киното окончателно, 60-годишният актьор назова желанието си да прекарва повече време със семейството си, както и да разгледа други възможности, като някои от причините, поради които иска да сложи край на впечатляващо плодотворната си кариера до този момент.

Кейдж казва, че по принцип не гледа много телевизия и сериали, но синът му най-накрая го убеждава да подхване "В обувките на Сатаната" миналата година. И той намира сериала за "великолепен". Именно този сериал го провокира да помисли за това какво още иска да прави. 

Снимка 644874

Източник: GettyImages

"Искам да проуча други формати", казва Кейдж, "Много се интересувам от стрийминг с потапяне в сериалите. Виждал съм неща, които могат да се направят сега с героите и времето, което им е дадено да изразят себе си. Видях Брайън Кранстън да се взира в куфар за един час в един епизод на "В обувките на Сатаната". Нямаме време да направим това в игрален филм, така че може би телевизията е следващата най-добра стъпка за мен. Ще видим."

Ще бъде ли Никълъс Кейдж Супермен в "Светкавицата"

30 години по-късно - ще бъде ли Никълъс Кейдж Супермен

30 години по-късно всичко е възможно

Що се отнася до филмите, след 45 години правене на това и участие в над 100 филма, Кейдж чувства, че е казал почти всичко, което е имал да каже с киното.

Снимка 644875

Източник: GettyImages

"И бих искал да си тръгна на високо вдигната глава и звучно да кажа "Адиос." Мисля, че трябва да направя може би още три или четири филма, преди да стигна до там, и след това, надявам се, да сменя форматите и да опитам по някакъв друг начин да изразя себе си."

Трейлър на Dream Scenario с Никълъс Кейдж

Когато всички започнат да сънуват Никълъс Кейдж

Трейлър на Dream Scenario

Освен предстоящите премиери, които ще продължат да излизат до 2025 г., Никълъс Кейдж вероятно ще приключи с работата си след още няколко филма, които все още не са разкрити.