Церемонията по връчването на наградите Еми за 2023 г. вече е в историята. Събитието приключи с много раздадени статуетки и емоции, които провокираха едни от най-запомнящите се моменти от вечерта.

Наградите Еми 2023 и кои са големите победители

Ето кои са големите победители на наградите Еми 2023

HBO властва, Netflix остава втори

Една страстна целувка, няколко исторически победи, шеги и вълнуващи срещи - ето с какво ще си спомняме и занапред тазгодишните награди Еми.

Елтън Джон се сдоби с EGOT статус

След статуетката, която спечели на наградите Еми 2023 г., Елтън Джон вече може да се похвали, че е сред звездите с EGOT статус. Въпросното признание означава, че изпълнителят е носител и на четирите големи награди - Еми, Грами, Оскар и Тони.

Снимка 649389

Източник: GettyImages

Отличието за Елтън Джон идва тъкмо навреме, докато тече прощалното му турне Farewell Yellow Brick Road.

Али Уонг с историческа победа

С наградата си за най-добра актриса в лимитиран сериал Али Уонг влиза в историята.

Снимка 649388

Източник: GettyImages

Тя е първата жена от азиатски произход, печелила Еми за главна роля. Можем да я гледаме в Beef на Netflix.

Куинта Брансън също влиза в историята

Тази година актрисата от Abbott Elementary е отличена за най-добра актриса в комедиен сериал. Тя е вторият цветнокож победител в тази категория в историята - след Изабел Санфорд, която печели през 1981 г.

Снимка 649387

Източник: GettyImages

Но пък Куинта Брансън е първата цветнокожа носителка на Еми, работила и по сценария на сериал, в който участва, пише The Hollywood Reporter.

Аплодисментите за Кристина Апългейт

През 2021 г. Кристина Апългейт бе диагностицирана с множествена склероза, но въпреки това излезе на сцената, за да връчи наградата за поддържаща женска роля в комедиен сериал.

Снимка 649386

Източник: GettyImages

За пореден път актрисата показа, че поддържа духа си силен и бе посрещната от публиката с бурни аплодисменти.

Актьорите от "Анатомията на Грей" отново заедно

Въпреки че сериалът се снима и до днес, главните актьори от първите няколко сезона Катрин Хейгъл и Джъстин Чеймбърс, които напуснаха съответно през 2010 г. и 2020 г., присъстваха на церемонията по връчването на тазгодишните награди Еми.

Снимка 649385

Източник: GettyImages

Още по-хубавото за феновете на "Анатомията на Грей" обаче бе да ги видят отново заедно с колегите им Елън Помпео, Джеймс Пикенс-младши и Чандра Уилсън. Петимата връчиха наградата за най-добър актьор в поддържаща роля в лимитиран или антологичен сериал или филм.

Целувката на победителите

След като The Bear бе избран за най-добър комедиен сериал, целият му екип излезе на сцената, за да получи наградата. Ебон Мос-Бахрах явно бе най-развълнуваният от всички и неочаквано целуна колегата си Мати Матисън по устата, и то доста продължително.

Снимка 649383

Източник: GettyImages

Това, разбира се, нямаше как да не предизвика още по-голямо вълнение както сред екипа на The Bear, така и сред цялата публика.

Наградите Еми 2023 - изненадващата визия на Принцеса Попи, облечена като зелен гоблин

Най-неочакваният гост на наградите Еми

Кой мина по червения килим като зелен гоблин

Шегата на Педро Паскал

Педро Паскал предизвика любопитството на всички още на наградите Златен глобус, когато се появи с превързана ръка. От сцената на наградите Еми обаче той реши да издаде как се е наранил. Само че го направи съвсем на шега.

Снимка 649384

Източник: GettyImages

Преди да обяви номинираните за поддържащ актьор в драматичен сериал, Паскал започна с това, че би искал "да отдели само секунда", за да насочи вниманието към себе си и шеговито обвини колегата си Кийран Кълкин за контузията, която е получил.