Вчера, 15 януари, наградите Еми за 2023 г. най-накрая бяха раздадени, след като миналата година церемонията трябваше да се отложи заради стачката на сценаристи и актьори в Холивуд. Съвсем очаквано, победителите и тоалетите бяха акцентът на събитието, но тази година то ще бъде запомнено и с един доста изненадващ гост.

Наградите Еми 2023 и кои са големите победители

Ето кои са големите победители на наградите Еми 2023

HBO властва, Netflix остава втори

Сред знаменитостите, облечени в бляскави рокли и стилни костюми, по червения килим успя да мине и някой, облечен точно като гоблин от фентъзи филм - изцяло в зелено и с характерните заострени нос и уши.

Оказа се, че зеленият гоблин от наградите Еми е звездата от драг риалити предаването RuPaul's Drag Race, известна като Принцеса Попи.

"Това е мода, аз съм зелен трол и това е една от най-забавните визии на червения килим в последните години", обясни тя за визията си.

Присъствието ѝ на събитието обаче е доста изненадващо, предвид че преди почти една година тя потвърди намерението си да се оттегли от драг средите. Въпреки това тя все пак отиде на церемонията, за да отпразнува номинацията на 15-ия сезон на предаването заедно с участниците.

Участниците от сезон 15 на RuPaul's Drag Race

Източник: GettyImages

Участниците от сезон 15 на RuPaul's Drag Race

"Исках да направя точно обратното на това, което се очаква от вас, когато отидете на събитие като това. Исках да бъда тролска вещица. Исках да бъда толкова шокираща, че да искаш да се обърнеш и да ме погледнеш по възможно най-лошия начин", казва още принцеса Попи за решението си да заложи на провокативната си визия.

За вдъхновение тя издава, че е използвала образите на Джаба Хътянина от "Междузведни войни", Роз от "Таласъми ООД" и вещицата от филма "Легенда" от 1985 г. с Том Круз, пише Entertainment Weekly.

Колкото до решението си да се оттегли от драг предаването, принцеса Попи споделя, че е взела заради нежеланието да бъде известна.

"Това не е лошо. Мисля, че хората наблягат толкова много на успеха и славата и е добре да не искаме да бъдем известни. Напълно разбираемо е да не искаме да бъдем разпознавани от толкова много хора. Просто не искам това."