Светослав Колчагов е моден визионер и един от най-прочутите български дизайнери в света. Работил е с имена като Vivienne Westwood, Tom Ford, Alexander McQueen. Днес той е дизайнер на бранда Kolchagov Barba, заедно с Емилио Барба и облича едни от най-красивите жени в света на някои от най-бляскавите събития.

Оскари 2023, Салма Хайек, Кейт Бланшет, Остин Бътлър и най-добре облечените звезди на церемонията

Най-добре облечените звезди на Оскари 2023

Начело със Салма Хайек

Изключение не направиха и Оскарите, където тоалет на българския дизайнер мина по червения килим. Сценаристът на филма "На западния фронт нищо ново" Лесли Патерсън избра не една, а цели две рокли на български дизайнер за 95-ата церемония Оскар.

За избора на Лесли Патерсън да носи негови рокли се похвали самият той в социалните мрежи. Едната рокля е в преливащи цветове, а другата е красиво съчетание от розово, жълто и червено.

Снимка 610352

Източник: GettyImages

Лесли Патерсън беше облечена в рокля на родния дизайнер и на церемонията на наградите БАФТА, където филмът "На западния фронт нищо ново" получи цели седем награди. Там тя блесна с автентичен тоалет, включващ корсетна горна част с пола в А контур.

Снимка 610353

Източник: GettyImages

Що се отнася до Светослав Колчагов, тоалетите му през годините са носили звезди като Биoнce и Джeнифъp Aниcтън. Негово дело е и прочутата сватбена рокля на Кари Брадшоу (Сара Джесика Паркър) в пълнометражния филм "Сексът и градът".