ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ

  • Времетраене: 1 час и 31 минути
  • Режисьор: Ниа Вардалос
  • В главните роли: Ниа Вардалос и Джон Корбет
  • Бюджет: около пет милиона
  • С какво да се подготвим: Предходните два филма от поредица

Като се замислим, романтичните комедии, които имат продължение, изобщо не са много. Още по-малко пък са тези, които имат и трета част. Но случаят с "Моята голяма луда гръцка сватба" е различен и сме почти напълно убедени, че причината за това е свързана с успеха на франчайза.

Когато излиза през 2002 г., първият филм става хит, доказателство за което е печалбата му от цели 368.7 милиона долара в международния бокс офис. Освен това сценарият на Ниа Вардалос, която влиза и в главната роля, получава номинация за Оскар.

През 2016 г. по кината тръгва и "Моята голяма луда гръцка сватба 2", който пък се отчита със събрани 90.6 милиона долара в бокс офиса. И предвид тази статистика, не е никак изненадващо, че историята на семейство Портокалос става трилогия.

Снимка 632969

Източник: Forum Film

Първият филм ни запозна с влюбените Тула Портокалос (Ниа Вардалос) и Иън Милър (Джон Корбет), чиято любов не се оказва лесна, защото... той не е грък. Но въпреки първоначалните резерви на гръцкото семейство на Тула, в крайна сметка, сватба имаше. И заживели щастливо, както се казва.

"Моята голяма гръцка сватба 3" и завръщането на семейство Портокалос в Гърция

"Моята голяма гръцка сватба" се завръща за трети път

Къде ни пренася сценарият на Ниа Вардалос

Във втория филм Тула и Иън бяха изправени пред нови предизвикателства и трябваше да се справят както с проблеми, които застрашават бизнеса им, така и с проблеми покрай дъщеря им Парис (Елена Кампурис), която си падаше бунтарка. А за капак на всичко, семейството разкри една дълго пазена тайна... което пък отново доведе до сватба.

Снимка 632957

Източник: Forum Film

За разлика от първите две части, в създаването на "Моята голяма луда гръцка сватба 3" има доза сантимент, която прави филма по-трогващ и личен за режсиьорката, сценарист и актриса в главната роля Ниа Вардалос. Първото тежко събитие, през което преминава тя, е смъртта на баща ѝ. Вторият удар пък идва с новината за смъртта на Майкъл Константин, който изиграва баща ѝ Костас в първите два филма от поредицата.

Снимка 632958

Източник: Forum Film

И така, началото на историята в третата част е сякаш предопределено. След смъртта на Костас, главата на семейство Портокалос, наследниците му се заемат да изпълнят неговата последна воля - да предадат дневника му на тримата му най-близки приятели от детство. Това означава, че цялата рода трябва да посети родното му село в Гърция и да се завърне към корените си. Освен това семейството получава и лична покана за местния събор, изпратена им лично от кмета.

Багажите бързо са стегнати, но преживяването се превръща в нещо повече от обикновена екскурзия. Семейното приключение е изпълнено със сгряващи сърцето моменти, любов, забавление, лек хумор и не на последно място - изненадващи обрати. И защото все пак филмът се казва "Моята голяма луда гръцка сватба 3", сватба действително има. Но коя е двойката, която този път си казва "да", не бихме развалили удоволствието като издадем.

Снимка 632963

Източник: Forum Film

Това, което си струва да споменем обаче, е, че във филма са всички познати от предните два филма герои - естествено Тула, Иън и дъщеря им Парис, но и чичо Ник (Луис Мандилор), леля Вула (Андреа Мартин), леля Фрида (Мария Вакрацис), Мария (Лейни Казан), Анджело (Джоуи Фатоун) и Ники (Джиа Каридис). Новите попълнения в историята пък са Елиас Какавас, който влиза в ролята на Аристотел, влюбеният в Парис колежанин, както и Мелина Коцелов, която се превъплъщава в ексцентричната и забавна кметица Виктори.

“Закрилникът 3: Последна част” с Дензъл Уошингтън и Дакота Фанинг - какво да очакваме от филма на Антоан Фукуа

Какво да очакваме от “Закрилникът 3: Последна част"

Брутален екшън, за който трябва здрав стомах

Всички те пресъздават един своеобразен празник на семейството, културата и любовта. И го правят по типичния за семейство Портокалос щур начин. А на фона на красивите средиземноморски пейзажи, филмът може да бъде един от най-свежите начини, по които да изпратим лятото.

"Моята голяма луда гръцка сватба 3" е по кината от 8 септември