Като една от платформите, които предлагат най-разнообразно съдържание, в Netflix всеки може да открие филми и сериали по свой вкус. А ако сме сред феновете на мистериите със заплетен сюжет, свръхестествени явления и паралелни времеви линии, то един от последно добавените в каталога сериали е точно за нас.

Новите филми и сериали на Netflix през октомври

Новите филми и сериали на Netflix през октомври

Месецът на тиквата ще бъде развлекателен

Всъщност Yellowjackets е ново попълнение в Netflix, но не е нова продукция. За първи път е излъчен през 2022 г. в Showtime и бързо се превръща в хит, благодарение на заплетената си завладяваща история и силният актьорски състав.

В центъра на сюжета е гимназиален момичешки футболен отбор, а действието се развива в две различни времеви линии. В първата момичетата се озовават насред огромна пустош, след катастрофа по пътя за участието им във футболен турнир. Те не само се сблъскват с глад и природни стихии, но и със странни видения. Натъкват се на зловещи открития и им се случват и други ужасяващи срещи, които често освен самите герои, карат и зрителя да се чуди дали става въпрос за някакви свръхестествени сили или има по-рационални обяснения за всички странни неща.

Във втората времева линия проследяваме няколко от момичетата десетилетия по-късно. Някои от героите са оцелели, но все пак остава загадка кои точно и може би по-важното - как са оцелели. Вече жени на средна възраст, те крият тъмни тайни и таят ужасна вина.

Малко по малко историите от двете времеви линии започват да се преплитат, разгръщайки сюжета на един от най-завладяващите сериали, на който не му липсват шокиращи разкрития, предателства и хумор.

Актьорският състав също е силен коз. Ела Пърнел, участвала в сериалите Fallout и Arcane, е в ролята на Джаки - капитанът на футболния отбор и лидер по рождение, който обаче не се справя лесно в дивата природа. Тя е най-добра приятелка с Шона (Софи Нелис), макар че приятелството им е подложено на изпитание, докато се борят да оцелеят. Натали (Софи Тачър) пък е черната овца от отбора.

Сред другите оцелели са Травис (Кевин Алвес), Лоти (Кортни Ийтън), Ван (Лив Хюсън), Тайса (Жасмин Савой Браун) и Мисти (Сами Ханрати). Помощник-треньорът на отбора Бен (Стивън Крюгер) също оцелява след катастрофата, въпреки че след нея е вече различен човек.

По истински случай - Софи Търнър като обирджийка на бижута в сериала Joan

По истински случай - Софи Търнър като обирджийка на бижута в сериала Joan

Когато една жена се намеси в престъпния свят на Лондон

Ролите на жените във втората времева линия пък са поверени на Мелани Лински (Шона), Тауни Сайпръс (Тайса), Джулиет Луис (Натали) и Кристина Ричи (Мисти).

Засега в Netflix може да бъде гледан първият сезон на Yellowjackets, но скоро предстои да бъде добавен и вторият, пише Forbes. А колкото до трети сезон, той пък се очаква догодина.